31 dobrých českých filmů, které nedávno přidal Netflix

Foto: Modelář (Falcon), Šarlatán (CinemArt), Gangster Ka (Bioscop)

Netflix českému filmu přeje a hned zkraje roku přidal do nabídky desítky tuzemských snímků. Legendární podívané jako Pelíšky, Dědictví nebo Želary v posledních dnech doprovodily také povedené tituly Havel, Modelář či Šarlatán, které jsme teprve nedávno mohli vidět v kinech. A další české filmy budou v příštích týdnech určitě následovat.

Anděl Páně

Foto: Falcon

Anděl, který zkazí všechno, na co sáhne, je poslán na zem. Bude mít jediný den na to, aby se naučil, co znamená láska, odpuštění a obětavost.

Anny

Šestnáct let v životě ženy, která se v Praze přes den živí jako toaletářka a po nocích si přivydělává prostitucí. Dokumentární film.

Bobule

Foto: Bioscop

Tohle rozhodně nebude poklidný výlet. Podvodník vezme svého prohnaného kámoše do domu stařičkého dědy a budou se mu deset dní starat o vinici.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Foto: ČT

Prostý život svérázného vesnického chlapíka se obrátí vzhůru nohama, když se dozví, že zdědil obrovské jmění.

Fair Play

Nadaná sprinterka se zapojí do tréninku pod zvláštním dozorem státních lékařů. Jejich tajná zbraň nese jméno Stromba.

Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan

Mafiánský kápo chystá daňový podvod za miliardy, na kterém si vydělá majlant – za jeho úspěch ale někdo zaplatí životem.

Havel

Oslavovaný dramatik Václav Havel kvůli boji za lidská práva skončil ve vězení, aby se pak roku 1989 stal prezidentem Československa.

Horem pádem

Foto: ČT

Dva zlodějíčci, kteří v porevolučním Československu načerno dohazují děti k adopci, koupí opuštěné mimino. Temná komedie.

Jedna ruka netleská

Když Standu pouštějí z vězení, je si jistý, že bude líp. Pak ale potká Ondřeje a smůla nebere konce.

King Skate

Dokument o nástupu skateboardingu v bývalém Československu s archivními záběry a rozhovory s místními průkopníky tohohle sportu.

Modelář

V touze po spravedlnosti zneužívá operátor dronů, který byl dřív chemik, svoje profesionální vybavení k podněcování politické reformy.

Musíme si pomáhat

Foto: Magic Box

Josef a Marie ukrývají židovského uprchlíka z koncentračního tábora. Když Josef přijme práci u nacistů, aby odvrátil podezření, zažívá jejich domácnost těžké časy.

Nestyda

Nešťastně ženatý hlasatel počasí si najde jinou a jeho manželka se pak snaží znovu objevit radost ze života.

O rodičích a dětech

Foto: Bioscop

Synovi je čtyřicet a tátovi přes sedmdesát. Společně se procházejí po Praze a probírají náročná témata, která je sbližují i odcizují.

Občanský průkaz

Je polovina sedmdesátých let v Československu a čtyři kluci na prahu dospělosti poznávají lásku i život a urputně se snaží vyhnout vojně.

Pelíšky

Foto: Magic Box

Dospívající syn horlivého aparátčíka se po uši zamiluje do dcery antikomunisty. Píše se rok 1967 a pražské jaro je za rohem.

Pohádky pro Emu

Celkem nevýrazný pracovník imigračního úřadu se seznamuje s dívenkou, která by mohla být jeho dcerou. Malá rozumbrada mu pomůže najít lásku i rodinu.

Pojedeme k moři

Školák Tomáš v sobě objeví filmařskou vášeň a pozoruje svět kolem sebe objektivem kamery. Brzo ale zaostří pozornost na šokující rodinná tajemství.

Probudím se včera

Čtyřicátník se vrací v čase na střední školu a vyzbrojený zkušenostmi se snaží napodruhé získat svoji vysněnou dívku.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Čtyři staří kamarádi se rozhodnou nakopnout svoje monotónní a ne zrovna šťastné životy, a tak uzavřou sázku, která spustí sérii nečekaných událostí.

Pupendo

Foto: Falcon

Po nuceném odchodu z akademické sféry pocítí liberálně smýšlející sochař tlak nevyčnívat z davu. Jeho spolužačka s rodinou se přizpůsobí socialistickému stylu života.

Příběh kmotra

Foto: Bioscop

Neodbytný vyšetřovatel se celý život snaží dostat za mříže bezcharakterního zločince a krále podsvětí.

Roming

Mladík se vydává na cestu, aby poznal dívku, kterou si má vzít. Doprovází ho muž, který celou věc před lety dohodl – jeho otec.

Samotáři

Foto: CinemArt

Pracovník cestovní kanceláře funguje jako dohazovač pro partu dvacetiletých kamarádů, kteří neustále navazují a ukončují vztahy.

Šarlatán

Na pozadí převratných politických změn v Československu 20. století se léčitel snaží dostát svým povinnostem a pomoct milionům lidí i udržet tajný milostný vztah.

Špunti na vodě

Rodinné kempování se zvrtne, když se naštvané manželky seberou, odjedou domů a manželům nechají na krku děti.

Štěstí

Foto: Bontonfilm

Trojice přátel z chudého českého maloměsta sní o lepším životě a hledá útěchu v lásce, fantaziích a odchodech.

Tobruk

Představy naivního vojína o hrdinství prověří nasazení v Africe. Bojovat musí s vedrem, komplikovanými kamarády i nepřítelem, který nemá slitování.

Václav

Foto: ČT

Mentálně postiženého muže, který je ve vesnici terčem posměchu, odsune vyhrocený konflikt s bratrem na samý okraj společnosti.

Ztraceni v Mnichově

V Praze se koná státní návštěva, kde papoušek jednoho francouzského politika pobuřuje svými replikami. Pavel o něm má natočit film, ale naráží na jeden problém za druhým.

Želary

Foto: ČT

Gestapo odhalí její vazby na skupinu odboje a Eliška hledá úkryt u Jozy, horala, kterému darovala krev.