10 skvělých novinek na Netflixu, které mluví česky

Foto: Šarlatán (CinemArt), Žena v domě přes ulici od dívky v okně (Netflix), Podvodník z Tinderu (Netflix)

Na Netflix se znovu dostaly legendární Pelíšky, nově na něm najdeme i úspěšné české snímky z loňského roku – Prvok, Šampón, Tečka a Karel a Šarlatána ověnčeného Českými lvy. V češtině mluví také hned několik Netflix originálů, například kladně hodnocené dokumenty Neymar: Dokonalý chaos nebo Podvodník z Tinderu.

Je třeba zabít Sekala

Foto: Falcon

Zásadový kovář najde útočiště ve vesničce v úrodném kraji. Místní statkáři se ho pokusí přimět k vraždě tyrana, který se nezastaví před ničím. Film ověnčený devíti Českými lvy, včetně ocenění za nejlepší film, nejlepší režii a nejlepší scénář.

Na střeše

Samotářský profesor nabídne přechodné útočiště neznámému mladíkovi a dostane za to nečekanou lekci o mezilidských vztazích. Nominace na sedm Českých lvů, včetně nejlepšího filmu, nejlepší režie (Jiří Mádl) a nejlepšího herce (Alois Švehlík).

Neymar: Dokonalý chaos

Fanoušci po celém světě ho zbožňují, kritici ho zase nemůžou vystát. Neymar promluví o strastech i slastech svého osobního života i úžasné fotbalové kariéry. Dokumentární seriál, ve kterém promluví i slavní fotbalisti Lionel Messi, Kylian Mbappé a David Beckham.

Pelíšky

Foto: Magic Box

Dospívající syn horlivého aparátčíka se po uši zamiluje do dcery antikomunisty. Píše se rok 1967 a pražské jaro je za rohem. Humorný příběh o dospívání získal tři České lvy. Jiří Kodet si odnesl cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli.

Podvodník z Tinderu

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. Režisérka Felicity Morris taky produkovala seriál Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka oceněný Emmy.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Čtyři staří kamarádi se rozhodnou nakopnout svoje monotónní a ne zrovna šťastné životy, a tak uzavřou sázku, která spustí sérii nečekaných událostí. Režisér Patrik Hartl natočil úspěšnou komedii podle vlastní knihy.

Rafťáci

Foto: Bontonfilm

Puberťák chce svoje poprvé ve velkém stylu – s kámošem na vodáckém kurzu pro holky. Kvůli rodičům kamaráda ale smělé plány vezmou zasvé. Karel Janák obsadil do hlavních rolí Jiřího Mádla a Vojtu Kotka, stejně jako ve své předešlé komedii Snowboarďáci.

Šarlatán

Na pozadí převratných politických změn v Československu 20. století se léčitel snaží dostát svým povinnostem a pomoct milionům lidí i udržet tajný milostný vztah. Historický životopisný film Agnieszky Holland. Držitel pěti Českých lvů, včetně ceny za nejlepší film, režii a herce.

Valerian a město tisíce planet

Vesmírní policisté Valerian a Laureline se vydávají na misi s cílem přivézt téměř vyhynulé stvoření, osvobodit uneseného velitele a chránit galaxii. V Bessonově vesmírné opeře si osazenstvo nevěstince zahráli na Oscara nominovaný Ethan Hawke a nositelka Grammy Rihanna.

Žena v domě přes ulici od dívky v okně

Anna, která miluje zapékaná jídla, zapíjí prášky vínem, má bujnou fantazii a šílí za pohledným sousedem odnaproti, se stane svědkyní vraždy. Nebo to byl jenom přelud? Krimi thriller plný černého humoru s Kristen Bell v hlavní roli.