15 nejlepších Netflix seriálů v roce 2021

Foto: Kaštánek, Clickbait, Nečekaný vrah (vše Netflix)

Mezi nejlepší originální Netflix seriály roku 2021 jsme zařadili známé hity jako komiksovou adaptaci Sweet Tooth a nejúspěšnější Netflix sérii všech dob Hra na oliheň, na samotný vrchol ale dosáhl německý počin podle skutečné události Kód za miliardu dolarů. V žebříčku patnácti nejlepších novinek minulého roku figurují hned tři jihokorejští zástupci.

15. Nečekaný vrah

Seriál o muži, který tvrdil, že byl svědkem vraždy švédského premiéra Olofa Palmeho. Co když ho ale zabil právě on? Výborně zahraný kriminální seriál podle skutečné události. Severské retro, které zvládnete za víkend.

14. Sweet Tooth: Chlapec s parožím

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě. Originální komiksová adaptace, která zaujme svým příběhem a dobře napsanými postavami.

13. Lupin

Zloděj gentleman Assane Diop se ve šlépějích Arsèna Lupina vydává pomstít příkoří, které jeho otci způsobila jedna bohatá rodina. Svěže natočená detektivka plná zvratů se skvělým Omarem Sy.

12. Halston

Vedl módní impérium a diktoval styl tehdejší doby. Americký návrhář Halston zakusil nevídanou slávu – než se jeho život začal hroutit. Výborný Ewan McGregor, dobová hudba a příběh, o kterém jste možná ani neslyšeli.

11. Clickbait

Únos táty od rodiny Nicka Brewera má zlověstnou dohru na internetu a jeho nejbližší musí rychle zjistit, kdo za tím vším je a proč to udělal. Napínavý kyberthriller, se skvělým výběrem herců.

10. Ginny a Georgia

Volnomyšlenkářka Georgia vyrazí se svými dvěma dětmi, Ginny a Austinem, na sever, kde chtějí začít znova. Jenže i tahle cesta může být pěkně hrbolatá. Mix Zoufalých manželek a Gilmorových děvčat pro 21. století.

9. Vincenzo

Korejsko-italský právník pracující pro mafii dá při návštěvě rodné země všemocné korporaci okusit jejich vlastní medicínu a postaví se pro jednou na stranu spravedlnosti. Povedené drama z Jižní Koreje.

8. Služka

Mladá matka uteče od násilnického partnera, a aby sobě i svému dítěti zařídila lepší budoucnost, začne pracovat jako uklízečka. V působivém dramatu podle úspěšné knihy pamětí hrají Margaret Qualley a její skutečná máma Andie MacDowell.

7. Arcane: League of Legends

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. Splněný sen všech hráčů.

6. Hra na oliheň

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. Netflixovský hit, který nešetří brutalitou, originálními nápady a výbornými postavami.

5. Modrá až na kost

Zavraždili jí otce a ona se chce pomstít. Obrátí se proto na mocného bosse podsvětí a pod jeho vedením se dá k policii. Další drsná podívaná z produkce Jižní Koreje.

4. Kaštánek

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. Působivá severská kriminálka.

3. Had

V 70. letech si nelítostný vrah Charles Sobhraj na oblíbené „stezce hipíků“ cíleně vybírá oběti mezi cestovateli, kteří objevují jižní Asii. Podle děsivé skutečnosti. Výborný dobový seriál se zajímavými postavami a neskutečným finišem.

2. Nevina

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. Španělská jízda, kterou si nesmíte nechat ujít.

1. Kód za miliardu dolarů

Berlínský hacker a umělec objevili v 90. letech převratný pohled na svět. Teď o něj ale musí svést právní bitvu s gigantem jménem Google. Výborná německá záležitost pro všechny, kteří kdy zapnuli počítač.