20 nejsledovanějších filmů na Netflixu v roce 2021

Foto: Red Notice, Jako v bavlnce, Armáda mrtvých (vše Netflix)

Nejvíce času u Netflixu v minulém roce zřejmě trávily děti. Na předních místech sledovanosti tohoto streamu totiž figuruje hned čtveřice animáků a jeden hraný dobrodružný film pro mládež od pěti let. Mezi dvaceti nejsledovanějšími tituly roku 2021 se nacházejí i čtyři české snímky, tím nejúspěšnějším byla podle serveru Flixpatrol Příliš osobní známost. Za nejlépe hodnocené filmy tohoto výběru můžeme označit animovanou Rodinu na baterky nebo thriller Jako v bavlnce se skvělou Rosamund.

20. Láska a příšery
19. Případ mrtvého nebožtíka
18. Grinch
17. Otcovství
16. Takový normální kluk
15. Chlapec, kterému říkají Vánoce
14. Princezna zakletá v čase
13. Matky
12. My Little Pony: Nová generace
11. Yes Day

10. Armáda mrtvých

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. Akční sága od Zacka Snydera. Šéfa žoldáků hraje Dave Bautista.

9. Příliš osobní známost

Čerstvě rozvedená matka a její nejlepší kamarádka zjišťují, jak neuvěřitelně složité je randit, když je člověk dávno dospělý. Československá komedie od režisérky Řachandy.

8. Jako v bavlnce

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. Tenhle temný thriller vynesl Rosamund Pike Zlatý glóbus pro nejlepší herečku.

7. Emoji ve filmu

V Textopoli panuje názor, že emoji by měly vyjadřovat jenom jednu emoci, a tak jsou Genovy různé výrazy problém. Jeho řešení – stát se „normálním“. Jeden z nejslabších animáků roku 2017 má stále velkou popularitu.

6. Red Notice

Psycholog z FBI musí spojit síly s nejhledanějším zlodějem uměleckých předmětů na světě, kterému jde po krku. Jinak totiž nedostane podvodnici, co je pořád o krok napřed. Akční dobrodružství, ve kterém se po celém světě nahánějí Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot.

5. Kouzelný drak

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. Animované dobrodružství produkované Jackiem Chanem.

4. SpongeBob ve filmu: Houba na útěku

Někdo unesl SpongeBobova nejlepšího kámoše Garyho a SpongeBob s Patrikem teď musí vyrazit na ztřeštěnou výpravu daleko za hranice Zátiší Bikin, aby mu zachránili ulitu. Nejnovější celovečerní film o oblíbené mořské houbě.

3. Rodina na baterky

Vyjeli si na pořádný výlet, ale robotí apokalypsa jim zatla tipec. Teď má Mitchellovic rodinka, ulítlá jako žádná jiná, na krku záchranu celého lidstva. Hvězdně obsazená animovaná komedie od otevřených hlav, co vymyslely filmy Spider-Man: Paralelní světy a LEGO příběh.

2. Můžeme být hrdinové

Vetřelci z vesmíru unesou pozemské superhrdiny a jejich děti se musí naučit táhnout za jeden provaz, aby zachránily svoje rodiče i celou planetu. Dobrodružný film pro děti od scenáristy a režiséra Roberta Rodrigueze.

1. Tajný život mazlíčků 2

Psí kamarádi Duke a Max se seznámí s novým člověčím přírůstkem do rodiny a zvykají si na život na farmě. Jejich zvířecí parťáci pak ve městě řeší další krizové situace. Pokračování úspěšného animáku.