10 nejstahovanějších seriálů roku 2021 (nejen) z Netflixu

Foto: Kolo času (Prime Video), WandaVision (Disney+), Zaklínač (Netflix)

Zatímco marvelovka Spider-Man: Bez domova nadále boří rekordy v kinech, loňské seriály ze stejného universa ovládly žebříček pirátsky nejstahovanějších sérií (televizních i ze streamu) minulého roku. Za tímto nechvalným prvenstvím stojí nejen oblíbenost franšízy a jednotlivých hrdinů, ale také fakt, že služba Disney+, která měla uvedení těchto titulů na starosti, je dostupná pouze v USA a jen dalších pěti zemích světa. Mezi první desítku zavítal i netflixový Zaklínač a seriál ze světa League of Legends od stejného distributora.

10. Kolo času

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do městečka Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak… ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. (Prime Video)

9. Arcane: League of Legends

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. Působivý seriál podle hry League of Legends od Riot Games. Postavy namluvili Hailee Steinfeld a Kevin Alejandro. (Netflix)

8. Rick a Morty

Sice geniální, ale často opilý vědec Rick unese svého neposlušného náctiletého vnuka Mortyho na divoké eskapády do jiných světů a dimenzí. Seriálový hit od tvůrce Zpátky do školy se dočkal v Česku uvedení na HBO GO i Netflixu zároveň. (Adult Swim)

7. Nadace

Seriál Nadace sleduje skupinu vyhnanců z rozpadající se Galaktické říše, kteří se vydají na velkolepou cestu s cílem zachránit lidstvo a vybudovat novou civilizaci. Velkolepý sci-fi seriál je adaptací knihy Isaaca Asimova, podle něhož vznikly filmy jako Já, robot nebo Andrew – člen naší rodiny. (Apple TV+)

6. What If…?

Každá epizoda seriálu What If…? se inspiruje stejnojmennými komiksy, zkoumá klíčový moment z filmového vesmíru Marvelu, obrací ho naruby a zavádí diváky na neprobádané území. Prozatím devítidílný animovaný počin od studia Marvel, na kterém spolupracovaly i herecké hvězdy z filmů. (Disney+)

5. Hawkeye

Bývalý Avenger Clint Barton má zdánlivě jednoduchý úkol: vrátit se na Vánoce ke své rodině. Je to možné? Možná s pomocí Kate Bishopové, dvaadvacetileté lučištnice, která sní o tom, že se stane superhrdinkou. Odlehčená marvelovka s oblíbenými hrdiny. (Disney+)

4. The Falcon and the Winter Soldier

Po událostech filmu Avengers: Endgame se Sam Wilson rozhodne věnovat štít Captaina Ameriky do muzea. Společně s omilostněným Buckym Barnesem se vydá po stopách teroristické skupiny Flag Smashers, která provádí přepadové akce po celé Evropě. (Disney+)

3. Zaklínač

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. Druhá řada oblíbeného seriálu, který vychází z povídek polského spisovatele Andrzeje Sapkowskiho. V hlavní roli s výborným Henrym Cavillem. (Netflix)

2. Loki

Po krádeži Teseraktu je alternativní verze Lokiho přivedena do tajemného Úřadu pro odchylky v čase, byrokratické organizace, která existuje mimo čas a prostor a monitoruje časovou linii. Povinnost pro fanoušky Marvelu, Lokiho a Toma Hiddlestona. (Disney+)

1. WandaVision

Wanda Maximoff a Vision – dvě superschopné bytosti žijící idealizovaným životem na předměstí – začínají tušit, že všechno není tak, jak se zdá. Bez pochyb nejoriginálnější seriálová marvelovka, která odstartovala úspěšné tažení světa Marvel po streamu od Disneyho. (Disney+)