12 Netflix originálů, které dorazí v prosinci

Foto: Papírový dům, Zaklínač, Moře klidu (vše Netflix)

Nabitý prosince bude na Netflixu ve znamení hereckých hvězd, uznávaných režisérů, očekávaných filmů a skvělých seriálů. Dorazí western Síla psa s Benedictem Cumberbatchem (Doctor Strange), černá komedie K Zemi hleď, ve které se pokusí Leonardo DiCaprio zachránit svět, vyvrcholí španělský seriálový hit Papírový dům a novou řadu přesně na Silvestra nabídne skvělá Cobra Kai.

Síla psa

Charismatický, ale despotický majitel ranče se k bratrově nové manželce i jejímu dospívajícímu synovi chová velmi krutě. Jednoho dne ale vyjdou na světlo dávná tajemství. Western oscarové režisérky Jane Campion. Hrají B. Cumberbatch, K. Dunst, J. Plemons a K. Smit-McPhee. (1. prosince)

Ztraceni ve vesmíru – poslední řada

Ve velkolepé závěrečné řadě donutí Robinsonovy jejich pud sebezáchovy se co nejrychleji znovu spojit a bránit Alfu Centauri před invazí robotů. Tahle verze kultovního seriálu ze 60. let získala dvě nominace na Emmy za vynikající zvláštní vizuální efekty. (1. prosince)

Papírový dům – poslední epizody

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. Strhující kriminální seriál ověnčený mezinárodní cenou Emmy za nejlepší drama a cenami Fénix a Iris. (3. prosince)

V nemilosti

Žena odsouzená za vraždu se po propuštění z vězení nedočká odpuštění, a tak se vydává hledat svoji mladší sestru, kterou kdysi musela opustit. Drsné drama v režii Nory Fingscheidt. Hrají Sandra Bullock, Viola Davis, Vincent D’Onofrio a Jon Bernthal. (10. prosince)

Zpátky do divočiny

Na první pohled z nich jde sice strach, ale ve skutečnosti mají srdce ze zlata. Právě utekli ze zajetí a hledají domov. Postavám v téhle rodinné animované komedii propůjčily hlas australské hvězdy jako Isla Fisher, Guy Pearce a Eric Bana. (10. prosince)

Boží ruka

V Neapoli 80. let mladý Fabietto žije láskou k fotbalu. Potom přijde rodinná tragédie, která ho navede na nejistou, ale slibnou dráhu filmaře. Film Paola Sorrentina o jeho vlastním dospívání získal na festivalu v Benátkách dvě ceny, včetně Velké ceny poroty. (15. prosince)

Zaklínač – 2. řada

Geralt z Rivie, nájemný zmutovaný lovec příšer, cestuje za svým osudem bouřlivým světem, kde lidé jsou často ohavnější než různé bestie. Ve výpravném seriálu o příšerách, magii a osudu podle fantasy od Andrzeje Sapkowského hraje v hlavní roli Henry Cavill. (17. prosince)

Emily in Paris – 2. řada

Marketingová manažerka Emily Cooperová sbalí v Chicagu kufry a odjede za prací snů do Paříže. V novém životě musí řešit pracovní trable, přátele i lásku. Seriál od Darrena Stara (Sex ve městě), ve kterém si Lily Collins užívá krásy Paříže. Nominace na Zlatý glóbus. (22. prosince)

K zemi hleď!

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. Komedie Adama McKaye, ve které si zahrály hvězdy jako Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep a Jonah Hill. (24. prosince)

Moře klidu

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. Jihokorejský sci-fi seriál s hvězdami Vlaku do Pusanu nebo Atlasu mraků. (24. prosince)

Temná dcera

Vyrazila si odpočinout k moři, jenže kvůli mladé matce z nedaleké vily se jí tam vybaví dávné vzpomínky. A klidná dovolená se nepříjemně zvrtne. Olivia Colman ve strhujícím režijním debutu Maggie Gyllenhaal. Držitel ceny za nejlepší scénář na festivalu v Benátkách. (31. prosince)

Cobra Kai – 4. řada

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. Další pokračování série filmů Karate Kid. William Zabka a Ralph Macchio znova ve svých rolích v pokračování oblíbených filmů Karate Kid. Nominace na Emmy. (31. prosince)