Ulička přízraků: Noirový thriller Guillerma del Tora

Foto: Searchlight Pictures

Společnost Searchlight Pictures vydala trailer k nejnovějšímu psychologickému thrilleru Guillerma del Tora s Bradleym Cooperem a Cate Blanchett v hlavních rolích. Snímek nese název Ulička přízraků a odehrávat se bude v cirkusovém prostředí.

Manipulativní Stan se spojí s psychiatričkou Lillith Ritter a díky jejich schopnostem se z nich stává nebezpečná dvojice. V traileru vidíme, že je Stan vystavený testu na detektoru lži, na který neodpovídá zcela pravdivě, což nám prozrazují střihy záběrů z jeho různých činů.

Kromě hlavních herců Bradley Coopera a Cate Blanchett se v obsazení můžeme těšit na Toni Collette, Willema Dafoea, Richarda Jenkinse, Rooney Maru, Rona Perlmana, Davida Strathairna a Mary Steenburgen. Za soundtrackem pak stojí skladatel Nathan Johnson, který napsal hudbu k filmu Na nože z roku 2019.

Ulička přízraků je natočená na motivy stejnojmenného románu z roku 1946 od spisovatele Williama Lindsay Greshama. Filmové adaptace se román dočkal už v roce 1947. Del Toro ale prozradil, že v knize je spousta temného a strašidelného motivu, který chtěl odrazit i na filmovém plátně. Zároveň si vždycky chtěl vyzkoušet žánr noir.

Světová premiéra filmu proběhne 17. prosince 2021. Do českých kin jej uvede společnost Falcon 27. ledna 2022.

Foto: Searchlight Pictures