Natočí se nový Harry Potter?

Foto: Warner Bros.

Před dvaceti lety měl premiéru film Harry Potter a Kámen mudrců, který odstartoval jednu z nejúspěšnějších filmových sérií vůbec. Režisér prvního i druhého filmu Chris Columbus v rozhovoru prozradil, že by chtěl přivést Harryho Pottera a svět magie na obrazovky a plátna kin ještě jednou.

Konkrétně má na mysli adaptaci divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě, která byla vydána již v roce 2016. Na literární podobě J. K. Rowling spolupracovala i Jackem Thornem a Johnem Tiffanym. Divadelní hra se stala velice úspěšnou a vyhrála šest prestižních ocenění Tony. Její příběh navazuje na poslední scény Harryho Pottera a Relikvie smrti – část 2, kdy hlavní čtveřice postav posílá své děti do Bradavic.

Chris Columbus by chtěl do rolí Harryho, Hermiony a Rona obsadit právě hvězdy z originální filmové série. Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint mají už totiž ten správný věk, jelikož se příběh odehrává 19 let po zneškodnění Lorda Voldemorta.

Setkání této magické trojice ve filmu není ještě vůbec jisté. Přesto se ale fanoušci filmové série Harryho Pottera mohou těšit na reunion k 20. výročí premiéry prvního filmu. Tam se krom zmíněné trojice objeví i Chris Columbus a mnoho dalších důležitých aktérů. Společně nám odhalí různé zajímavosti a detaily z natáčení této kouzelnické ságy.

Návrat do Bradavic se uskuteční 1. ledna 2022 na HBO Max.