15 skvělých filmů, které brzy zmizí z Netflixu

Foto: Království (Universal Pictures), Čelisti (Universal Pictures), Nevědomí (Universal Pictures)

V polovině listopadu zmizí z Netflixu hned několik skvělých filmů včetně těch českých. Z licenčních důvodů se tak stane u legendární komedie Samotáři nebo povedené kriminálky Ve stínu, konec na Netflixu hlásí také Čelisti Stevena Spielberga, komorní horor Ďábel, sci-fi s Tomem Cruisem Nevědomí či komedie Nějak se to komplikuje s dvojicí Alec Baldwin a Meryl Streep.

2Bobule

Foto: Bioscop

Vinař začátečník se musí otáčet, aby udržel dědovu vinici nad vodou. Vtom se k němu nakvartýruje kámoš s problémy na poli nejen milostných vztahů. Pokračování úspěšné komedie z roku 2008. (do 14. listopadu na Netflixu)

Fotograf

Tenhle životopisný snímek Jana Saudka, českého provokativního fotografa, přibližuje umělcovy pomíjivé vztahy se ženami a spolupracovníky – a jeho umění. Odvážný snímek byl nominován na osm Českých lvů včetně za nejlepší film a nejlepší herečku a herce v hlavní roli. (do 14. listopadu na Netflixu)

Nesmrtelný

Umírající magnát nechá svoje vědomí transplantovat do těla zdravého mladíka. Jenže nové tělo má znepokojivou minulost. Ryan Reynolds v povedené sci-fi. (do 14. listopadu na Netflixu)

Samotáři

Pracovník cestovní kanceláře funguje jako dohazovač pro partu dvacetiletých kamarádů, kteří neustále navazují a ukončují vztahy. V kultovním českém filmu hrají Jitka Schneiderová, Saša Rašilov nejml., Labina Mitevska, Ivan Trojan a Jiří Macháček. (do 14. listopadu na Netflixu)

Ve stínu

Československý policejní kapitán musí předat vyšetřování krádeže v klenotnictví východoněmeckým agentům a uvázne v síti politických intrik. Kriminálka z 50. let režiséra Davida Ondříčka. (do 14. listopadu na Netflixu)

Zlatý podraz

Přehlížený hráč se ujme vedení basketbalového týmu na cestě k celosvětovému úspěchu, ale čelí tvrdému odporu nového protivníka, kterým je změna politického vedení. Radim Špaček natočil film o basketbalu a životě ve stínu politiky. (do 14. listopadu na Netflixu)

40 dnů a 40 nocí

Foto: Miramax Films

Webový grafik se po těžkém rozchodu rozhodne dát si pauzu od sexu. Když pak ale potká neodolatelnou ženu, dodržet tenhle závazek pro něj nebude vůbec jednoduché. Josh Hartnett v oblíbené komedii. (do 15. listopadu na Netflixu)

Čelisti

Když obrovský a nenasytný bílý žralok terorizuje ostrov Amity, policejní náčelník, oceánograf a zkušený lovec žraloků se vydávají tuto bestii zničit. Jeden z nejslavnějších filmů všech dob natočil Steven Spielberg. (do 15. listopadu na Netflixu)

Ďábel

Detektiv Bowden má zachránit pět lidí uvězněných ve výtahu. Musí sebou ale hodit, protože jeden z nich je sám ďábel. Horor z hlavy M. Night Shyamalana. (do 15. listopadu na Netflixu)

Johnny English se vrací

Popletený agent Johny English podstupuje trénink v tibetském klášteře a vrací se do služby, aby zachránil čínského premiéra před atentátem. Rowan Atkinson známý jako Mr. Bean v další ztřeštěné roli. (do 15. listopadu na Netflixu)

Království

Foto: Universal Pictures

Jednotka tajných agentů FBI dorazí do Rijádu vyšetřit bombový útok al-Káidy, který byl namířený proti Američanům. Jason Bateman a držitelé Oscara Jamie Foxx a Chris Cooper v hlavních rolích dynamického filmu. (do 15. listopadu na Netflixu)

Nevědomí

Vysoko nad Zemí sužované válkami se komandér Jack Harper, který má na starosti drony chránící planetu, snaží vypořádat s přistávající poškozenou lodí. Toto sci-fi s Tomem Cruisem a Morganem Freemanem v hlavní roli bylo první týden po premiéře jedničkou v návštěvnosti. (do 15. listopadu na Netflixu)

Nějak se to komplikuje

Deset let po rozvodu se Jane a Jake znovu sejdou kvůli promoci svého syna a nečekaně spolu skončí v posteli. Hlavních rolí se v této romantické komedii ujali oscarová herečka Meryl Streepová, Alec Baldwin a Steve Martin. (do 15. listopadu na Netflixu)

Určitě, možná

Mladinkou Mayu zajímá, jak se její rozvádějící se rodiče poznali, a tak poslouchá, jak její táta Will vzpomíná na své milostné vztahy se třemi různými ženami. V povedené komedii hrají Ryan Reynolds, Elizabeth Banks, Rachel Weisz, Isla Fisher a Abigail Breslin. (do 15. listopadu na Netflixu)