Resident Evil: Welcome to Raccoon City: Trailer odhaluje původ zombie

Foto: Sony Pictures

Nový trailer na Resident Evil: Welcome to Raccoon City dorazil.

Série Resident Evil, inspirovaná hororovými hrami o přežití, s filmy si opravdu slušně vydělala. Milla Jovovich vedla franšízu se šesti filmy, která nakonec u pokladen vydělala přes 1 miliardu dolarů. Přesto filmy čelily kritice od fanoušků her poté, co se samozřejmě divoce odklonily od zdrojového materiálu. Welcome to Raccoon City se to snaží napravit pomocí přesné adaptace hry, která bude docela zblízka sledovat děj prvních dvou příspěvků v sérii.

Kaya Scodelario si má zahrát Claire Redfield po boku Robbieho Amella. Ten si zahraje jejího bratra Chrise. Claire následuje Chrise do nechvalně proslulého Spencerova sídla poté, co tam záhadně zmizí. Společně s nimi se představí Avan Jogia jako Leon S. Kennedy, Lily Gao jako Ada Wong a Hannah John-Kamen jako Jill Valentine. Ti jsou rovněž klíčovými postavami her. Welcome to Raccoon City režíruje Johannes Roberts.

Zapálení fanoušci her budou pravděpodobně potěšeni upoutávkou k Welcome to Raccoon City, a to jednak proto, že je to skvělý návrat pro milovanou franšízu. Jde také ovšem o to, že rozhodně přináší spravedlnost pro hry Resident Evil. Drsnější a děsivější aspekty traileru jsou více v souladu s tónem her a zatímco Jovovichova franšíza měla své opodstatnění, fanoušci se dlouho dožadovali skutečného převyprávění příběhu.

V kinech od 2. prosince 2021.

Foto: Sony Pictures