Modřiny: Halle Berry poutá na svůj režijní debut

Foto: Netflix

Jistě si někteří vzpomenou na nedávný první režijní pokus Vigga Mortensena Ještě máme čas. Nyní se o něco podobného snaží Halle Berry. Natočila film se zajímavým příběhem hlavní hrdinky, bývalé zápasnice MMA. Pravděpodobně půjde o film s docela surovými scénami a snůškou emocí. Můžeme se těšit na Zuřícího býka v ženském podání?

Filmů s tematikou boxu, či jiných obdobných bojových sportů, není mnoho. Za to se mnohdy jedná o snímky do dnes známé, vysoce úspěšné. (Proto ta zmínka o Zuřícím býkovi Martina Scorseseho, klasice filmů o tomto sportu.) Ještě bychom si mohli připomenout, že v těchto filmech v minulosti šlo převážně o protagonisty. Upřímně, vzpomenete si na jiný takový snímek, než je Million Dollar Baby Clinta Eastwooda? Možná si někteří vybaví The Fight Jessicy Hynes nebo Tiger, Blood in the Mouth Hernána Belóna. Nejedná se však o příliš známá díla.

Kvůli tomu, že ve filmu se jedná o protagonistku, můžeme docela snadno dopředu říct, že půjde o snímek, který jde s dobou. Pravděpodobně nám ukáže, jakou sílu dokáže mít žena nejen ve svých rukách, ale také ve svém srdci. Jackie Justice, kterou hraje Halle Berry, se zde totiž bude snažit o navázání pouta se svým synem. O něm ovšem donedávna nevěděla, že ho má. Už trailer ukazuje, jak se Jackie snaží utáhnout své dva životy: jako matka a jako žena vracející se k bojovému sportu. Určitě pro ni bude obtížné je sloučit dohromady.

Těšíte se na nový počin Halle Berry? Jak myslíte, že dopadne? Spadá podle vás do současného proudu feministických filmů?

Foto: Netflix