6 nejlepších filmů se slovenskou zrzkou Vicou Kerekes

Česká romantická komedie Láska na špičkách představí hrdinku Terezu, bývalou primabalerínu Národního divadla. Tvůrci filmu se rozhodli, že hlavní postavu nové komedie ztvárnila slovenská herečka, jež je hodně známá i v českých končinách, a to Éva „Vica“ Kerekes. Slovenská zrzka s maďarskými kořeny si zahrála v několika českých filmech a my vypíchneme ty nejlepší z nich.

Zejtra napořád

Foto: FilmProduction

Scénáristu a režiséra Rudolfa Havlíka netřeba asi představovat. V nedávné době natočil snímky jako Po čem muži touží nebo Bábovky. Jeho nejznámějším filmem jsou nejspíš Pohádky pro Emu. Jako svůj celovečerní debut napsal a natočil romantickou road movie Zejtra napořád, kde si hlavní role zahráli Pavel Batěk a Vica Kerekes. Je to příběh například o tom, že cestování je bezva věc, ale ještě lepší je mít se kam vrátit, nebo že sny se mohou plnit. Film sice u kritiků tolik nezabodoval, ale pokud jste jej neviděli, napravte to.

7 dní hříchů

Foto: BlueSky Film

Filmů s tematikou odsunu Němců po 2. světové válce nemáme v naší kinematografii tolik. Přesto v jednom z nich si Vica Kerekes zahrála po boku Ondřeje Vetchého. V 7 dnech hříchů český lesník Jan Olšan (Vetchý) hledá v květnových dnech v roce 1945 svou ztracenou německou ženu Agnes (Kerekes), jež se stala pro jistou skupinu lidí nepohodlnou. Dokáže ji manžel v těžkých časech, kdy se lidé neštítili ani vraždit, najít? Historické drama natočil Jiří Chlumský (Martin a Venuše, Prachy dělaj člověka).

Křídla Vánoc

Foto: Falcon

Jak natočit netradiční vánoční snímek? Velkou část děje umístěte například do jednoho nákupního centra, v němž pracují čtyři ústřední postavy, přátelé. Richard Krajčo pod vedením své budoucí manželky režisérky Karin Babinské ztvárnil v romantickém filmu optika, jenž bydlí v přívěsu nedaleko obchodního centra. Vica Kerekes zde hraje Ninu, která nechce milovat, protože nestojí o to, aby jí někdo ublížil. Vánoční svátky jsou časy zázraků, takže stát se může cokoliv. Snímek se dostal do povědomí diváků i díky písni Cesta, kterou nazpíval Krajčo společně s Tomášem Klusem.

Muži v naději

Foto: Falcon

Po úspěchu filmu Ženy v pokušení režisér a scénárista Jiří Vejdělek nezahálel a dal dohromady snímek Muži v naději. Film oproti jeho minulému hitu tentokrát cílil na mužské publikum a do rolí obsadil herce Jiřího Macháčka (Ondřej) a Bolka Polívku, jenž si zahrál Macháčkova tchána Rudolfa. Tchán je postarší proutník, který však svou ženu miluje a zkrátka ví, kde má domov. Ondřej je spíše korektní, což Rudolfa štve, proto mu dá několik rad, jak okořenit vztah s jeho dcerou, Ondřejovou manželkou. Do hry poté vstoupí smyslná Šarlota (Vica Kerekes), jež zamotá hlavu oběma mužům.

Příběh kmotra

Foto: Bioscop

Na motivy knih novináře Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek vznikl celovečerní snímek o vekslákovi a mafiánovi Františkovi Vedralovi (Ondřej Vetchý), kterému jde po krku policista Cajthaml (Lukáš Vaculík). Vedral má pod palcem nejen značnou část podsvětí, ale má i páky na některé politické špičky. Mafián se ničeho neštítí a je velmi těžké s jeho kontakty na něj sehnat přesvědčivé a usvědčující důkazy. Tlak na policistu stoupá, a proto se rozhodne, že odejde od sboru a bude pokračovat na případu sám.

Anděl Páně 2

Foto: Falcon

Pokračování úspěšného prvního dílu s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích si opět vzal pod svá křídla režisér a scénárista Jiří Strach. Tentokrát anděl Petronel spolu s čertem Uriášem hledají ztracené jablko ze stromu Poznání dole mezi smrtelníky. Na své cestě narazí na svobodnou matku Magdalenu (Vica Kerekes) a její dceru Anežku, které promění jejich jejich obyčejné hledání v další neobyčejné dobrodružství. Druhý díl vidělo v kinech takřka 1 280 000 diváků a zařadil se tak na páté místo v tabulce návštěvnosti českých a československých snímků.