15 hororů na Netflixu, u kterých tuhne krev v žilách

Foto: Ďábel (Universal Pictures), Smrt ve tmě (TriStar Pictures), Chraň nás od zlého (Sony Pictures)

Do Halloweenu zbývají ještě dva týdny a Netflix nadále posiluje svůj hororový obsah. Už v červenci uvedl hororovou trilogii Ulice strachu, a zatímco nejnovější snímky Máš někoho doma a Nikdo nevyvázne živý příliš neoslinily, jeho nabídka se i tak honosí kvalitními horory. V současné nabídce najdeme komorní podívanou Ďábel, španělský Netflix originál Díra, Wanovy kousky Insidious 2 a Zlověstné ticho nebo třeba skvěle hodnocenou Smrt ve tmě, která se nedávno dočkala druhého dílu. Ještě tento měsíc Netflix uvede Armádu lupičů, Hypnotic a Noční zuby.

Ďábel

Detektiv Bowden má zachránit pět lidí uvězněných ve výtahu. Musí sebou ale hodit, protože jeden z nich je sám ďábel. Tenhle klaustrofobický thriller vymyslel M. Night Shyamalan, který natočil hit Šestý smysl a napsal k němu i scénář.

Ďáblův advokát

Mladý právník dostane místo v advokátní kanceláři, jejíž charismatický šéf se občas chová divně. Postupně zjišťuje, že za vším vězí děsivý plán. Ďábelský thriller, ve kterém hrají Keanu Reeves a držitelé Oscara Al Pacino a Charlize Theron.

Čelisti

Když obrovský a nenasytný bílý žralok terorizuje ostrov Amity, policejní náčelník, oceánograf a zkušený lovec žraloků se vydávají tuto bestii zničit. Na tři Oscary a další ceny, které za tuhle úspěšnou klasiku získal, režisér Steven Spielberg „potřeboval větší loď“.

Díra

Vězení a rampa s jídlem, která sjíždí jedno patro po druhém. Ti nahoře se nají, co hrdlo ráčí, ti dole zůstanou hladoví a zoufalí. Vzpoura je na spadnutí. Vítěz ceny diváků festivalu v Torontu. Nominace na tři ceny Goya včetně nejlepšího nového režiséra a nejlepšího scénáře.

Eli

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. Příběh o strašidelném domě s nečekaným zvratem. Hrají Lili Taylor (V zajetí démonů) a Sadie Sink (Stranger Things).

Hlasy

Daniel se s rodinou nastěhuje do domu, který chce postupně opravit. Náhlá tragédie a volání o pomoc z onoho světa ho ale přinutí vyhledat odborníka na paranormální jevy. Španělský horor talentovaného režiséra Angela Gómeze Hernándeze.

Chata

Jen ona, dvě snoubencovy děti a zasněžená chata daleko od civilizace. Chytila se do děsivé pasti, nebo ji dohání vlastní minulost? Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo.

Chraň nás od zlého

Při vyšetřování bizarního případu se newyorský policista seznámí s knězem, který ho přesvědčí, že jsou za vším démoni. Režisér Doctora Strange natočil v roce 2014 skvělý vymítačský horor.

Insidious 2

Lambertovi se snaží vyrovnat s bojem, který jejich syn sváděl se zlými duchy. Otec Josh ale neunikne svému vlastnímu hrůznému dětství. V děsivém hororovém hitu od Jamese Wana, režiséra filmu V zajetí démonů, hrají Patrick Wilson a Rose Byrne.

Pod zemí

Krásná archeoložka a její parta se vydají hledat poklad do pařížských katakomb, octnou se ale v pekelném podsvětí. Od režiséra filmů Ďábel, Karanténa a Převrat.

Slunovrat

Žena, která prožila velkou tragédii, odjede s přítelem a jeho kolegy ze školy do idylické švédské vesnice. Zdání ale klame a celý výlet se hodně rychle zvrtne. Hororový hit z roku 2019 s výbornou Florence Pugh (Black Widow).

Smrt ve tmě

Je slepý a bohatý – dokonalý objekt loupeže. Karta se ale obrátí, když tři náctiletí zloději zjistí, že se ocitli uprostřed smrtící hry na kočku a myš. Fede Alvarez, režisér remaku Lesního ducha, natočil temnou podívanou se slepcem zabijákem v hlavní roli.

Spalovač mrtvol

V Praze 30. let se pracovní nadšení zaměstnance krematoria zvolna mění v šílenství. Muž totiž začíná věřit, že spalováním těl zachraňuje duše zemřelých. Klasika Juraje Herze s geniálním Rudolfem Hrušínským.

Ulice strachu (trilogie)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. Hororová trilogie od režisérky L. Janiak podle knižních hitů R. L. Stinea.

Zlověstné ticho

Foto: Universal Pictures

Po smrti novomanželky se zdrcený Jamie musí vrátit do rodného města, kde zkříží cestu duchovi břichomluvkyně. Donnie Wahlberg a Amber Valletta v pěkně zvráceném hororu, který James Wan natočil po úspěšném Saw.