20 skvělých letošních novinek na Netflixu s českým dabingem

Foto: Lupin, Jako v bavlnce, Zmizet beze stopy (vše Netflix)

Netflix letos uvedl hned několik skvělých filmů a seriálů, jen zlomek z nich se ale dočkal českého dabingu. Ten sice přibývá stále ve větší míře, zatím ale jeho výroba není samozřejmostí ani u většiny Netflix originálů. Nicméně letos se českého znění dočkal kompletní pětiřadový Papírový dům, druhá série antologie Love, Death & Robots, komiksový Sweet Tooth: Chlapec s parožím a povedené filmy jako Rodina na baterky nebo Jako v bavlnce.

Clickbait – 1. řada

Únos táty od rodiny Nicka Brewera má zlověstnou dohru na internetu a jeho nejbližší musí rychle zjistit, kdo za tím vším je a proč to udělal. Seriálový kyberthriller s Betty Gabriel (Uteč), Zoe Kazan (Pěkně blbě) a Adrianem Grenierem (Vincentův svět).

F1: Touha po vítězství – 3. řada

I ve zkrácené sezóně 2020 se Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo a další špičkoví jezdci ženou za šachovnicovou vlajkou navzdory tomu, že COVID-19 převrací svět naruby. Skvěle hodnocený dokumentární seriál z prostředí Formule 1.

Jak se stát tyranem – 1. řada

Foto: Netflix

Každý diktátor musí znát triky, jak si získat a udržet moc. Lehce cynický dokumentární seriál o despotech v dějinách lidstva. Produkuje a vypráví držitel ceny Emmy a Zlatého glóbu Peter Dinklage (Hra o trůny, Horší než smrt, Jako v bavlnce).

Jako v bavlnce

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. Tenhle temný thriller vynesl Rosamund Pike Zlatý glóbus pro nejlepší herečku. Dále hrají Peter Dinklage a Dianne Wiest.

Kouzelný drak

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. Animované dobrodružství produkované Jackiem Chanem. Postavy namluvili Jimmy Wong, Constance Wu, John Cho a další.

Love, Death & Robots – 2. řada

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. Povídkový seriál Tima Millera a Davida Finchera. Cena Emmy za nejlepší krátký animovaný pořad v roce 2019.

Lupin – 1. řada

Zloděj gentleman Assane Diop se ve šlépějích Arsèna Lupina vydává pomstít příkoří, které jeho otci způsobila jedna bohatá rodina. Omar Sy (Nedotknutelní) v hlavní roli seriálu, který natočil držitel ceny Emmy Louis Leterrier.

Mladá modrá krev – 1. řada

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel. Hrají Edvin Ryding (Gåsmamman), Pernilla August (Britt-Marie Was Here) a popová hvězda Omar Rudberg.

Outer Banks – 2. řada

V sázce je hromada zlata i jejich budoucnost, a tak se celá parta pouští do dalších dobrodružství a záhad. A čelit při tom bude novým i starým nepřátelům. Teen seriál, který se setkal s velkou popularitou. Od tvůrců Kravaťáků a Iron Fista.

Papírový dům – 5. řada

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. Finální řada (rozdělená do dvou částí po pěti epizodách) seriálového fenoménu.

Papírový dům: Z Tokia do Berlína

Foto: Netflix

Filmaři a herci, kteří stvořili Tokio, Profesora a další postavy seriálu Papírový dům, vypráví, jak během natáčení umělecky ztvárnili jejich emoce. Druhá část bude uvedena až po uvedení zbylých pěti epizod v prosinci.

Rodina na baterky

Vyjeli si na pořádný výlet, ale robotí apokalypsa jim zatla tipec. Teď má Mitchellovic rodinka, ulítlá jako žádná jiná, na krku záchranu celého lidstva. Hvězdně obsazená animovaná komedie od otevřených hlav, co vymyslely filmy Spider-Man: Paralelní světy a LEGO příběh.

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron

Max S. prozradí, jak v pubertě vybudoval drogové impérium z dětského pokoje. Příběh, podle kterého vznikl seriál Jak prodávat drogy přes internet (rychle). Natočil Michael Schmitt.

Světlo a stíny – 1. řada

Osiřelá kreslička map Alina Starková na sebe přivolá hněv temných sil, když dá průchod neuvěřitelné moci, která může změnit osud jejího válkou zmítaného světa. Adaptace románových hitů o světě grišů od Leigh Bardugo. V hlavních rolích Jessie Mei Li, Ben Barnes a Archie Renaux.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím – 1. řada

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě. Postapokalyptická pohádka podle komiksu od Jeffa Lemirea. Výkonní producenti: Susan a Robert Downey Jr.

Vedoucí katedry – 1. řada

První žena, která to dotáhla na šéfku ústavu, i když není běloška, se na slavné univerzitě snaží splnit závratně vysoké nároky kladené na neúspěšnou katedru angličtiny. Univerzitní komediální drama od Amandy Peet. Hrají držitelka Zlatého glóbu Sandra Oh a držitel Emmy Jay Duplass.

Velký průvodce meditací

Headspace představuje příjemně animovaný pohled na výhody meditace a nabízí techniky a instrukce, abyste se do toho mohli pustit i vy. Spoluzakladatel společnosti Headspace, buddhistický mnich a úspěšný autor Andy Puddicombe přináší osobní příběhy i tipy.

Zaklínač: Vlčí sen

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. Animovaný příběh o zrodu „Zaklínače“ od showrunnerky Lauren Schmidt Hissrich, scenáristy Beaua DeMaya a Studia Mir.

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu

Nekompromisní seriál, který dokumentuje teroristické útoky z 11. září od zrodu Al-Káidy v 80. letech až po americkou reakci na domácí půdě i v zahraničí. Od režiséra Briana Knappenbergera, tvůrce výborných dokumentů Utrpení Gabriela Fernandeze a Zázračné dítě internetu: příběh Aarona Swartze.

Zmizet beze stopy – 1. řada

Manželka mu zemřela a on se snaží zjistit proč. Jenže při hledání pravdy se sám zamotá do sítě nebezpečných tajností a intrik, která se táhne od New Yorku až po Tel Aviv. Dvojjazyčný, anglicko-hebrejský thriller od tvůrců seriálů Fauda a Zločin. V hlavní roli Lior Raz.