18. ročník Festivalu indického filmu

Po roční pauze z důvodu koronavirové situace se k divákům vrací festival indického filmu. Letošní osmnáctý ročník festivalu se ale neobešel beze změn. Můžeme se těšit nejen na dřívější termín od 9. do 12. září, ale i na dvě promítací místa, kterým budou Kino Světozor a nově Kasárna Karlín. 

Diváci se mohou těšit na šest festivalových filmů. Mezi nimi bude životopisné drama Chhapaak. Silný příběh mladé ženy Malti, která přežila útok kyselinou. Drama se věnuje vyšetřování útoku, soudnímu řízení, lékařskému ošetření a emocionálnímu uzdravení. Film Chhapaak je příběhem nezničitelného lidského ducha.

Dalším snímkem, na který se diváci mohou těšit, je oceňovaný film Village Rockstars, který měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Desetiletá dívka se vzpírá společenským normám, když se spřátelí se skupinou chlapců a zakládá s nimi vlastní rockovou kapelu, aby si splnila sen.

Filmový festival bude doprovázen doslova indickou atmosférou. V sobotu před programem se budou konat různá taneční vystoupení. Návštěvníci si budou moci užít indické jídlo a 11. září tradiční Bollywood party.

Zahájení festivalu začne 9. září. Pro více informací k filmům a programu určitě navštivte jejich oficiální facebookové stránky.