15 nejlepších originálů Netflix za poslední měsíc

Foto: Papírový dům, Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu, Odpočítávání: Vesmírná mise Inspiration4 (vše Netflix)

Filmů málo, seriálů a dokumentární tvorby požehnaně. Takový byl poslední měsíc na Netflixu. V srpnu a na začátku září dorazily očekávané kousky jako pátá řada Papírového domu, snímek Jaká je cena života nebo anime Zaklínač: Vlčí sen. Řada titulů navíc příjemně překvapila. Ať už dokumentární film Bob Ross: Štastné náhody, zrada a chamtivost, seriál Clickbait i série s názvem Neslýchané.

Bob Ross: Štastné náhody, zrada a chamtivost

Bob Ross byl nejslavnější učitel umění na světě a rozdával radost milionům lidí. Nádheru stromů, které tak rád maloval, ale zastínila bitva o jeho obchodní impérium. Dokument připravil Joshua Rofé (Lorena).

Clickbait – 1. řada

Únos táty od rodiny Nicka Brewera má zlověstnou dohru na internetu a jeho nejbližší musí rychle zjistit, kdo za tím vším je a proč to udělal. Seriálový kyberthriller s Betty Gabriel (Uteč), Zoe Kazan (Pěkně blbě) a Adrianem Grenierem (Vincentův svět).

Dívčí škola Al Rawabi

Outsiderky na prestižní dívčí škole Al Rawabi plánují sérii riskantních akcí, aby se pomstily za tvrdou šikanu. Jordánský seriál od talentovaného tvůrkyně Timy Shomali.

Jaká je cena života

Po útocích z 11. září dostane právník úkol, který by zamával s každým. Má totiž přepočítat cenu lidských životů na peníze. Podle skutečnosti. Drama podle pamětí právníka Kennetha Feinberga. V hlavních rolích Michael Keaton, Stanley Tucci a Amy Ryan.

Jsi mé jaro – 1. řada

Hotelovou asistentku a psychiatra pořád trápí traumata z dětství. Právě díky nim si k sobě ale najdou cestu, když se oba připletou k podivné vraždě. Seo Hyun-jin (Druhá slečna Oh), Kim Dong-wook (The Guest) a Yoon Bak (Dvacítka na krku) v romantickém seriálu.

Kokainoví kovbojové: Králové Miami

Dva kámoši z dětství, co měli školu pěkně na háku, se vypracují na nejmocnější drogové bosse v Miami. Kriminální sága podle skutečného příběhu, který trval desítky let. Od režiséra Billyho Corbena, tvůrce dokumentů 537 hlasů, Screwball a Kokainoví kovbojové (2006).

Neslýchané: Bod zlomu

Americký tenista Mardy Fish měl být nový šampion. Pod silným tlakem ale začal mít vážné psychické problémy, které poznamenaly jeho sportovní i osobní život. Dokument z dílny Chapmana a Maclaina Wayových (Wild Wild Country). Součást sbírky „Neslýchané“.

Neslýchané: Palácová potyčka

V roce 2004 došlo během zápasu NBA v Michiganu k potyčce mezi hráči a fanoušky. Klíčoví aktéři téhle nemilé události teď promluví o tom, co se stalo a co následovalo.

Neslýchané: Smlouva s ďáblem

Christy Martin se ve světě boxu probila na špici přes všechny překážky a soupeřky. V soukromí ji ale ničily drogy, domácí teror a strach o život.

Neslýchané: Zločin a trestné minuty

Byli postrachem hokeje – tým vlastněný mužem s vazbami na mafii, vedený jeho sedmnáctiletým synem a na ledě známý nejen svými schopnostmi, ale i agresivitou.

Odpočítávání: Vesmírná mise Inspiration4 – minisérie

Výcvik, start i přistání pěkně zblízka. Dokumentární seriál o posádce Inspiration4 – první civilní mise, která se chystá vyrazit na oběžnou dráhu Země. V seriálu o průlomové misi SpaceX zazní i vyjádření Elona Muska. Režie Jason Hehir (Poslední představení).

Papírový dům – 5. řada (1. část)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. Strhující kriminální seriál ověnčený mezinárodní cenou Emmy za nejlepší drama a cenami Fénix a Iris.

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron

Max S. prozradí, jak v pubertě vybudoval drogové impérium z dětského pokoje. Příběh, podle kterého vznikl seriál „Jak prodávat drogy přes internet (rychle)“. Německý dokumentární počin.

Zaklínač: Vlčí sen

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. Animovaný příběh o zrodu „Zaklínače“ od showrunnerky Lauren Schmidt Hissrich, scenáristy Beaua DeMaya a Studia Mir.

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu

Nekompromisní seriál, který dokumentuje teroristické útoky z 11. září od zrodu Al-Káidy v 80. letech až po americkou reakci na domácí půdě i v zahraničí. Rozhovory a archivní zvukové i obrazové záznamy zachycují chaos, který zavládl během útoků z 11. září.