15 černých komedií na Netflixu, které nezklamou

Foto: Parazit (CJ Entertainment), Vlk z Wall Street (Paramount Pictures), Gentlemani (STX Entertainment)

Ukázkový případ komedie plné černého humoru, geniální britskou záležitost Horší než smrt, momentálně na Netflixu nenajdeme. I tak se ale v jeho nabídce objevují docela zajímavé skvosty. Za pozornost zcela jistě stojí argentinské Divoké historky, které okouzlily svět v roce 2014, Netflix originál Jako v bavlnce s dvojicí Rosamund Pike a Peter Dinklage, české Kobry a užovky skvělého Jana Prušinovského, oscarový jihokorejský Parazit nebo klidně třetí Prcičky.

Divoké historky

Šest příběhů o agresivních řidičích, nevěře, jedech i občanské neposlušnosti. Temně komediální antologie o pomstě a trestu. Divoké historky získaly nominaci na Oscara i na Zlatou palmu na festivalu v Cannes za nejlepší cizojazyčný film.

Gentlemani

Americký drogový boss se rozhodne prodat svůj výnosný byznys s marihuanou v Británii a spustí tím sérii intrik, podvodů a nechutných her o to, kdo ho získá. Film s hvězdným obsazením, který natočil Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Sbal prachy a vypadni).

Hodní hoši

Tři šesťáci se chystají na velký večírek, jdou za školu, aby sehnali náhradu za zničený dron, a těší se na první pusu. Nakonec se ale všechno kolosálně zvrtne. Nepřístupná komedie o školácích s talentovaným Jacobem Tremblaym ((Ne)obyčejný kluk, Room).

Interview

Seth Rogen a James Franco v hlavních rolích provokativní komedie o dvou novinářích, kteří si domluví rozhovor s Kim Čong-unem a pak je kvůli tomu naverbuje CIA. Dvojice James Franco a Seth Rogen natočila film, který se málem ani nedostal do distribuce.

Jako v bavlnce

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. Tenhle temný thriller vynesl Rosamund Pike Zlatý glóbus pro nejlepší herečku. Dále hrají Peter Dinklage a Dianne Wiest.

Kick-Ass

Středoškoláka Davea Lizewskiho komiksy inspirují natolik, že se rozhodne stát superhrdinou. Začne bojovat s kriminálními živly a brzy se stane hvězdou internetu. Nicolas Cage si dal záležet a vyšperkoval ujetého hrdinu tohohle zábavně brutálního snímku různými bizarními detaily.

Kobry a užovky

Chlap, který toho v životě zatím moc nedokázal, se chytí příležitosti rozjet menší byznys, ale ke dnu ho pořád táhne nezvladatelný bratr. Tohle nemůže dopadnout dobře. Držitel pěti Českých lvů, mimo jiné za nejlepší film, nejlepší režii (Jan Prušinovský) a nejlepšího herce (Matěj Hádek).

Méďa

Plyšový medvěd s nevybíravým slovníkem a slabostí pro pařby ožívá, aby zabránil svému lidskému parťákovi ve vstupu do dospělosti a svatbě s přítelkyní. V nejúspěšnější komedii roku 2012 hrají Mark Wahlberg a Mila Kunis se Sethem MacFarlanem (Griffinovi) v roli Teda.

Na nože

Smrt úspěšného spisovatele detektivek obklopuje nepropustná síť tajemství a lží. Detektiv si vezme na mušku jeho výstřední rodinu, ve které něco nehraje. Hvězdně obsazený film od Riana Johnsona (Poslední z Jediů, Lopper) získal cenu AFI Award za nejlepší film roku.

Parazit

Mazaní členové nemajetné rodiny se jeden po druhém vetřou jako služebnictvo do domácnosti zámožného páru, který žije v blažené nevědomosti bohatých. Brilantní snímek oceněný čtyřmi Oscary, mimo jiné za nejlepší film a režii (Bong Joon Ho), a Zlatou palmou z Cannes.

Pařba ve Vegas

Když se tři týpci konečně proberou z divoké rozlučky se svobodou, nemůžou najít svého nejlepšího kamaráda – což je trochu nepříjemné, protože právě on je budoucí ženich. Lechtivá komedie oceněná Zlatým Glóbem pro nejlepší celovečerní film a jeden z nejnavštěvovanějších snímků roku 2009.

Prci, prci, prcičky 3: Svatba

Léta na střední škole jsou už dávno pryč a Jim s Michelle se budou brát. Stifler si nenechá ujít příležitost a uspořádá dokonalou rozlučku se svobodou. Jason Biggs a Alyson Hannigan se vrací ve svých klasických rolích a po jejich boku opět nechybí Eugene Levy.

Sázka na nejistotu

Skupina finančníků vydělá na americké ekonomické krizi, když dopředu odhadnou situaci a vsadí na nepříznivý vývoj. Hvězdné drama nominované na pět Oscarů včetně ceny pro nejlepší film si odneslo sošku za nejlepší adaptovaný scénář.

Učitelka

Prohnaná učitelka s dobrými styky využívá žáky k vlastnímu prospěchu a jejich rodiče se musí rozhodnout: buď jí půjdou na ruku, nebo se jí pokusí zbavit. Drama, které získalo tři nominace na Českého lva za nejlepší film, nejlepší herečku (Zuzana Mauréry) a nejlepší hudbu.

Vlk z Wall Street

Troufalý hazardér a makléř z Wall Street Jordan Belfort bohatne suverénně a na drogách, čímž se dostane do hledáčku FBI. Kandidát Martina Scorseseho na nejlepší film získal taky oscarové nominace pro herce Leonarda DiCapria a Jonaha Hilla.