14 originálů Netflix, které uvidíme ještě v září

Foto: Hra na olihně, Půlnoční mše, Kaštánek (vše Netflix)

Netflix ještě v září uvede poměrně slušnou porci svých originálů. Dorazí očekávaný dokument o legendě F1 Michaelovi Schumacherovi, jihokorejská šílenost Hra na olihně nebo třetí řada oblíbeného seriálu Sexuální výchova. Diváci Netflixu dostanou také druhou sérii nenápadného, zato skvěle hodnoceného seriálu Nemocniční playlist, hororovou Půlnoční mši od tvůrců Domu na kopci nebo severskou kriminálku Kaštánek.

Schumacher

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. Dokument, který se souhlasem rodiny Schumacherových natočili Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker a Michael Wech. (15. září)

Hra na oliheň – 1. řada

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. Brutální zkouška morálky a lidskosti. Hrají Lee Jung-jae (Šéf kabinetu) a Park Hae-soo (Prison Playbook). (17. září)

Sexuální výchova – 3. řada

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. V hlavních rolích Gillian Anderson (Akta X, Pád) a Asa Butterfield (Hugo, Enderova hra). (17. září)

24 tváří Billyho Milligana – 1. řada

Na konci 70. let 20. století obviněný sériový násilník tvrdí, že jeho chování ovládá mnohočetná osobnost, což odstartuje právní odyseu, která zaujme celou Ameriku. Provokativní minisérie o skutečném zločinu od Oliviera Megatona (96 hodin: Odplata, 96 hodin: Zúčtování, Kurýr 3). (22. září)

Příběhy zločinu: Detektivové z Bengalúru – 1. řada

Kamery sledují bengalúrské policisty při práci a přinášejí výjimečný pohled na složité a náročné procesy, které obnáší vyšetřování čtyř závažných zločinů. Dokumentární série ukazuje skutečné kriminální příběhy. (22. září)

Vpád

Manželský pár si pořídí vysněný dům. Po tragickém vloupání se ale otřesená žena pustí do pátrání a zjistí, že skutečné nebezpečí teprve přichází. Freida Pinto (Milionář z chatrče) a Logan Marshall-Green (Spider-Man: Homecoming) v psychologickém thrilleru (22. září)

Bangkok na hraně – 1. řada

V Bangkoku má problém sehnat práci, a tak se dá k silničním záchranářům. Tam si pak uvědomí, že musí odhalit spiknutí, které ohrožuje celé město. Thajský akční seriál. (23. září)

Nemocniční playlist – 2. řada

V nemocnici, kde se potkává nový život, smrt a všechno mezi tím, představuje pro pět lékařů a jejich pacienty každý den novou výzvu. Srdceryvné drama od tvůrců seriálu Reply Lee Woo-jung a Shin Won-hoa (Prison Playbook). (23. září)

Špaček

Tragická ztráta, zahrada pod nadvládou drzého ptáka a manžel, který už neví, jak dál. S touhle ženou se teď život zrovna nemazlí. Melissa McCarthy, Chris O’Dowd a Kevin Kline ve filmu režiséra, který natočil Skrytá čísla a Miluj souseda svého. (24. září)

Půlnoční mše – 1. řada

Příjezd charismatického mladého kněze spustí sérii úžasných zázraků i zlověstných záhad a rozdmýchá náboženský zápal zbytku místních, kteří zoufale chtějí v něco věřit. Rafinované drama s několika hlavními postavami plné zázraků i hrůzného temna od tvůrce seriálu Dům na kopci. (24. září)

Vendeta: Pravda, lži a mafie – 1. řada

Sicílie se může pochlubit odvážnou koalicí pro boj s mafií. Co když ale ti, kteří se snaží organizovaný zločin zničit, sami čelí obvinění závažným obviněním? Italská kriminální dokumentární série. (24. září)

Zpátky v gangu – 1. řada

Šikovný zloděj Mehdi se zkušenými parťáky se snaží chránit rodinu před mocným drogovým bossem a nechá se přitom zatáhnout do brutální a smrtící války o území. Režisér Julien Leclercq v další spolupráci se Samim Bouajilaou v akčním seriálu podle svého filmu Lupiči z roku 2015. (24. září)

Hollywoodská klišé pod palbou

Foto: Netflix

Chlápci, co všechny přeperou, všude najdou lásku a v klidu odkráčí od každého výbuchu. Hvězdy a lidi z oboru si na těchhle oblíbených stereotypech pěkně smlsnou. Florence Pugh, Andrew Garfield, Andie MacDowell a další si s moderátorem Robem Lowem posvítí na známá filmová klišé. (28. září)

Kaštánek – 1. řada

Na dětském hřišti v Kodani se najde tělo brutálně zavražděné mladé ženy. A vedle ní leží postavička vyrobená z kaštanů. Seriálová adaptace uznávaného románu. (29. září)