10 animáků, které uvidíme ve zbytku roku

Foto: 100% Vlk (Bontonfilm), Rozbitý robot Ron (Falcon), Addamsova rodina 2 (Forum Film CZ)

Do konce roku zbývá pár měsíců a ve světě filmů se chystá deset premiér animovaných snímků. Jaké animáky se blíží do kin a které z nich uvidíme v nejbližší době?

Mimi šéf: Rodinný podnik

V kinech od 2. září

Už teď je v kinech k vidění pokračování Mimi šéfa Mimi šéf: Rodinný podnik. Dva hlavní hrdinové prvního dílu, bratři Tim a Ted jsou již dospělí a vedou naprosto odlišné životy – Ted vydělává hromady peněz a Tim je šťastným otcem dvou dcer, školačky Tabithy a batolete Tiny. A právě díky Tině se rozjede nečekané dobrodružství, které bratry opět spojí dohromady. Tina je totiž tajná agentka pracující pro společnost Baby Corp a má odhalit velké spiknutí týkající se sestřiny školy a jejího ředitele. Postavy jsou tak nuceny vymyslet plán, jak spiknutí překazit, přičemž se do hry dostává pozoruhodná sci-fi vychytávka: speciální nápoj, který dospělého na 48 hodin udělá malé dítě…

Hotel Transylvánie: Transformánie

V kinech od 23. září

Finální díl oblíbené animované série nás zavede zpět mezi staré známé příšery z předchozích dílů. Van Helsing ovšem pomocí stroje „Mostrifikátoru“ udělá ze všech místních stvůr lidi a Johnnyho, který je zde jediným člověkem, promění v obludu. Postavy tak budou muset vynaložit všechno své síly, aby proměnu zvrátili, dokud nebude pozdě.

Závěrečný díl franšízy režírují nově Jennifer Kluska a Derek Drymon, režisér předchozích filmů Genndy Tartakovsky ke snímku napsal scénář. Na produkci se podílela Selena Gomez, která ve filmu propůjčila hlas Drákulově dceři Mavis.

100% vlk

V kinech od 23. září

Australský animovaný snímek 100% vlk vypráví příběh chlapce Freddyho, který sice vypadá naprosto obyčejně, ale ve skutečnosti je příslušníkem starého rodu vlkodlaků a nemůže se dočkat své první proměny. Ve velkou slavnostní noc se však něco zvrtne a Freddy se nepromění v hrozivého vlkodlaka, ale v roztomilého pudla.

Myši patří do nebe

V kinech od 7. října

Český koprodukční film režisérské dvojice Jan Bubeníček a Denisa Grimmová nás zavedete do zvířecího nebe, kam se po nepovedeném pokusu o vytrhnutí liščích chlupů dostane jak myška Šupito, tak i lišák Bělobřich, oběť myščina uličnictví. Snímek s poetickou atmosférou zachycuje putování této zkraje znepřátelené dvojice a sleduje vývoj nevšedního přátelství, přičemž zároveň dětské diváky nenásilnou formou seznamuje s tématem smrti. Snímek se stejně jako Moje slunce Mad objevil na karlovarském filmovém festivalu.

Rozbitý robot Ron

V kinech od 21. října

Rozbitý robot Ron je další animovaný snímek o nevšedním přátelství, tentokrát mezi chlapcem a robotem. Ve světě, kde je největší digitální novinkou robot s umělou inteligencí zvaný B-Bot, „nejlepší přítel z krabice“, sedmák Barney dostane nefunkční kus, který způsobí v Barneyho životě mnoho komplikací. To však kamarády nerozdělí, protože zjistí, že krása přátelství se skrývá v nedokonalostech.

Moje slunce Mad

V kinech od 21. října

První celovečerní animovaný snímek režisérky Michaely Pavlátové zaujal diváky na karlovarském filmovém festivalu a brzy se objeví i v ostatních kinech. Film vypráví o Heleně, která se rozhodne opustit Prahu a začít nový „jednodušší“ život – jak se jí jeví společenskými pravidly a konvencemi svázaný život v Kábulu – kde se chce provdat za svého přítele z vysoké Nazira. Nová životní etapa s sebou ovšem přináší jistá úskalí spojená s tamní odlišnou kulturou, a Helena, nově zvaná jako Herra, se při hledání svého místa v novém světě seznámí s chlapcem Mad, jehož příchod odstartuje řadu situací, které ovlivní nejen Herru, ale i celou její novou rodinu. Film Michaely Pavlátové vychází z knihy „Firšta“ novinářky Petry Procházkové.

Addamsova rodina 2

V kinech od 28. října

Prvního dílu animovaného zpracování legendární Addamsovy rodiny (1991) jsme se dočkali v roce 2019. Nyní se do kin blíží pokračování opět s hvězdným obsazením – v hlavních rolích uslyšíme například Charlize Theron, Chloe Grace Moretz nebo Snoop Doga.

Přes hranici

V kinech od 25. listopadu

Francouzský film Přes hranici je vůbec prvním snímkem vytvořeným technikou animace olejovými malbami na skle. Film sleduje sourozence Kyonu a Adriela při jejich útěku z jedné východoevropské země s cílem najít nový a lepší domov.

Encanto

V kinech od 25. listopadu

Kouzelné místo, zvané Encanto, leží v horách a každé dítě, které se narodí v městečku, co se po tomto území rozpíná, obdarovává zvláštními schopnostmi. Tedy až na jedno, dívku Maribel. Ta však zjistí, že možná právě díky své obyčejnosti může být jedinou nadějí na záchranu její výjimečné rodiny.

Zpívej 2

V kinech od 23. prosince

Jako předvánoční dárek se v kinech objeví druhý díl animáku Zpívej. Parta z prvního dílu se nyní rozhodne procpat do vyšších pater showbyznysu. Ovšem jedinou možností, jak kariérního posunu dosáhnout je spojit se s hudební legendou, která se zařekla, že do této branže už nikdy nevstoupí…