28 nejlepších krimi dokumentů na Netflixu

Foto: Vrahoun přiznavač, Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho, Night Stalker: Hon na sériového vraha (vše Netflix)

Vydírání, korupce, únosy, vraždy. Ty nejlepší kriminální dokumenty a série současnosti, ze kterých doslova mrazí po těle, najdeme na Netflixu. Které z nich musíte určitě vidět?

Aaron Hernandez: V mysli vraha

Tenhle dokumentární seriál se prostřednictvím rozhovorů s přáteli, hráči i zúčastněnými snaží zjistit, jak se z hvězdy NFL Aarona Hernandeze stal usvědčený vrah.

Americká vražda: Rodina od vedle

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly.

Atletka A

Dokument se věnuje výpovědím amerických gymnastek, které zneužíval týmový lékař Larry Nassar, a reportérů, kteří toxické okolnosti odhalili.

Ďábel od vedle

Clevelandského dědečka postaví v Izraeli před soud s obviněním, že býval dozorcem v nacistickém vyhlazovacím táboře a říkalo se mu Ivan Hrozný.

Grégory

Někdo zavraždí jejich čtyřletého syna, a tak mladý pár začíná bojovat náročnou bitvu o odhalení a nalezení zdánlivě nepolapitelného zabijáka.

Jak vyrobit vraha

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali.

Já jsem vrah

V tomto kriminálním seriálu vypráví nechvalně známí vrazi své příběhy ze svého pohledu svými mrazivými slovy.

Kam zmizela Madeleine McCann?

Dokument podrobně mapuje případ zmizení tříleté Madeleine McCannové, která se záhadně ztratila během rodinné dovolené.

Lékárník

Po tragické smrti svého syna zajde lékárník z Louisiany až do extrému, aby odhalil bující korupci, která způsobila krizi v oblasti závislosti na drogách.

Loupeže

Neobyčejné loupeže, o které se pokusili obyčejní lidé a skoro jim to vyšlo – ať už kradli miliony v hotovosti nebo luxusní bourbon. Seriál o skutečných zločinech.

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. Sonda do jednoho z nejtemnějších míst Ameriky od tvůrce dokumentu „Výpověď Teda Bundyho“.

Nejhledanější zločinci světa

Dokumentární seriál o nejhledanějších zločincích na světě, kteří se i přes mezinárodní vyšetřování a vysoké odměny vypsané na jejich hlavu dokázali vyhnout zatčení.

Nevinný

Tahle dokumentární adaptace jediné nebeletristické knihy Johna Grishama vyvolává znepokojující otázky ke dvěma případům vraždy, které se odehrály v 80. letech v Oklahomě.

Night Stalker: Hon na sériového vraha

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. Podle skutečné události.

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí.

Pán tygrů

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět.

Podmáznuté přijímačky

Dokument o strůjci podvodu, díky kterému se děti bohatých a slavných dostávaly na nejlepší univerzity v USA. Založeno na rekonstrukcích skutečných událostí.

Proces číslo 4

Sean K. Ellis šel do vězení za vraždu policisty, kterou měl spáchat v Bostonu v roce 1993. Teď chce dokázat svoji nevinu a odhalit korupci a rasismus v řadách policie.

Případy neviny

Organizace Innocence Project odhaluje přehmaty a podvody u spousty justičních omylů a poukazuje na nespravedlnost a křivdy na obětech i obžalovaných.

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho.

Rozparovač

Koncem 70. let se britské policii dlouho nedaří odhalit, natož pak dopadnout sériového vraha, který se po celém světě proslavil jako Yorkshirský rozparovač.

Řeholnice

Tenhle dokumentární seriál se zabývá desetiletí starou vraždou sestry Catherine Cesnik a podezřením na spojení s knězem obviněným ze zneužívání.

Samovi synové: Bloudění v temnotách

Případ takzvaného Samova syna se stal pro novináře Mauryho Terryho celoživotní obsesí. Došel totiž k závěru, že ve vraždách měla prsty sekta satanistů.

Soudní procesy v médiích

Dokumentární krimiseriál rozebírá nejdramatičtější soudní procesy historie – s důrazem na to, jak mohla rozhodování ovlivnit média.

Špinavý prachy

Od zničujících půjček po auta, která podvádějí při měření emisí. V tomto investigativním seriálu odhalujeme korporátní korupci a nenasytnost.

Utrpení Gabriela Fernandeze

Brutální vražda chlapce a soudní procesy s jeho opatrovníky a sociálními pracovníky vedou k otázce, jestli systém dokáže ochránit bezbranné děti.

Vrahoun přiznavač

Vrah a tulák Henry Lee Lucas se při soudním líčení doznal ke stovkám dalších zabití. Dokumentární seriál zjišťuje, jestli byla jeho doznání pravdivá.

Záznam doznání

Tenhle dokumentární seriál o skutečných zločinech zkoumá případy, ve kterých lidé usvědčení z vraždy tvrdí, že jejich přiznání byla vynucená, nedobrovolná nebo falešná.