11 originálů Netflix z poslední doby, které musíte vidět

Foto: Řídit se rozumem, Práva, Mladá modrá krev (vše Netflix)

Netflix ve výrobě vlastních pořadů ještě stále nenašel konkurenci. Z desítek, možná stovek originálních titulů, které služba vyprodukovala za poslední tři měsíce, jsme vybrali jedenáct nejlepších, které rozhodně stojí za vaši pozornost. Do výběru jsme schválně nezařadili seriálová pokračování.

Jak se stát tyranem

Foto: Netflix

Každý diktátor musí znát triky, jak si získat a udržet moc. Lehce cynický dokumentární seriál o despotech v dějinách lidstva. Produkuje a vypráví držitel ceny Emmy a Zlatého glóbu Peter Dinklage (Hra o trůny).

Kouzelný drak

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. Animované dobrodružství produkované Jackiem Chanem. Postavy namluvili Jimmy Wong, Constance Wu, John Cho a další.

Loupeže

Neobyčejné loupeže, o které se pokusili obyčejní lidé a skoro jim to vyšlo – ať už kradli miliony v hotovosti nebo luxusní bourbon. Seriál o skutečných zločinech. Od Dereka Doneena (Kailash), Nicka Frewa (Experti na podivná řemesla) a Martina Desmonda Roea (Vzdálené světy).

Mladá modrá krev

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel. Švédská šestidílná série pro náctileté od režisérky filmu Nepřestávej snít.

Mýtus a Mogul: John DeLorean

John DeLorean se ve světě automobilů vypracoval z inženýra přes vrcholového manažera až na legendu. Pod touhle kapotou ale ukrývá temná tajemství. Pro všechny milovníky automobilismu, ale třeba i Návratu do budoucnosti.

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. Prequel, ve kterém držitelka Ceny japonské akademie Kasumi Arimura hraje Tomoe, klíčovou postavu v Kenšinově příběhu.

Práva

Na prestižní škole dojde k děsivému neštěstí. Přísný profesor práva a jeho ambiciózní studenti ale zkusí využít svých znalostí a dosáhnout spravedlnosti. Kriminální jihokorejské drama, které se bude ucházet o nejlepší Netflix seriál roku.

Prolomit hranice: Naše planeta je věda

David Attenborough a vědec Johan Rockström zkoumají rozvrat biodiverzity na planetě Zemi a hledají způsob, jak odvrátit krizi. Jeden z dalších výborných dokumentů na Netflixu, kterým provází britský přírodovědec.

Řídit se rozumem

Je jí přes třicet a tvrdě maká, aby se prosadila mezi ambiciózními kolegy. A do toho řeší milostný trojúhelník i matku, která jí prostě nedá pokoj. Čeká na vás dohromady pětatřicet epizod tohoto skvěle hodnoceného seriálu.

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron

Max S. prozradí, jak v pubertě vybudoval drogové impérium z dětského pokoje. Příběh, podle kterého vznikl seriál Jak prodávat drogy přes internet (rychle). Přímo od producentů zmiňovaného německého seriálu.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě. Postapokalyptická pohádka podle komiksu od Jeffa Lemirea.