Smrt ve tmě 2: Neohrožený slepec znovu oprašuje své dovednosti

Foto: Sony Pictures

Druhá Smrt ve tmě se představuje téměř po pěti letech od uvedení prvního filmu, ve kterém slepec s tváří Stephena Langa chránil svůj majetek před skupinkou mladých lupičů. Tentokrát musí ochránit sebe a svou (zřejmě) dceru, protože ho dohání hříchy z vlastní minulosti.

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti.

Smrt ve tmě je výborný survival thriller s drobnými vadami na kráse, při jehož sledování budete napjatí od začátku až do konce. Za zvýšenou pozornost tu pak stojí zejména Stephen Lang, z jehož ztvárnění šíleného, nebo možná vlastně až mrazivě příčetného záporáka, budete dost možná i chvilku jako opaření. Celou recenzi filmu si přečtěte zde.

Režie se tentokrát chopil Rodo Sayagues, scénárista Lesního ducha (2013) a právě první Smrti ve tmě, kterou natočil Fede Alvarez. Ten dohlíží na pokračování jako producent, rovněž se podílel na scénáři. V hlavních rolích se představí Stephen Lang, Bobby Schofield, Steffan Rhodri, Diaana Babnicova, Christian Zagia a další.

V kinech hrají od 12. srpna 2021.

Foto: TriStar Pictures