Black Widow je nejlepší v kině IMAX

Foto: Marvel

Kvůli pandemii byla očekávaná marvelovka Black Widow několikrát odložena, teď už konečně přichází do kin! V pražském IMAX ale bude nejlepší, a to již od 8. července.

Natasha Romanoff, známá také jako Černá vdova, čelí ve svém filmu temným stránkám svého života, když se objeví nebezpečné spiknutí s vazbami na její minulost. Pronásledována silou, která se nezastaví před ničím, se Natasha musí vypořádat se svou špionážní minulostí a pošramocenými vztahy, které po sobě zanechala dávno předtím, než se stala Avengerem.

Na film Black Widow doporučujeme zajít do kina IMAX. Proč? V IMAX má 22 minut vybraných scén o 26 % větší formát, jak můžete vidět dole v článku na videu.

IMAX je výraz, pocházející z anglického Image MAXimum, tedy maximum obrazu. Už to jen svědčí o faktu, že je možná co do činění s čímsi výjimečným. A s čím že? Jak už název napovídá, IMAX se vyznačuje zejména velmi vysokým rozlišením většího obrazu, které nám v případné (byť samozřejmě ne nezbytné) kombinaci s 3D dodává maximální možný a pohlcující filmový zážitek.

Jedná se o velkorozměrový kinematografický systém, vyvinutý společností IMAX Corporation. Plátno používané pro tuto technologii má rozměry 22 metrů × 16 metrů (i větší) a udávané rozlišení je 10000×7000 obrazových bodů. V IMAXu samozřejmě neuvidíte všechny v kinech uváděné filmy, jsou v něm točeny většinou ty dražší, u kterých jsou předpokládány větší tržby. Jedná se tedy o blockbustery typu Avatar, či Avengers.

Kino IMAX se u nás nachází v Cinema City Flora v Praze. Lístky můžete zakoupit ZDE.

Foto: Marvel