12 nejočekávanějších Netflix originálů ve zbytku roku

Foto: Papírový dům, Kate, Zaklínač (vše Netflix)

Netflix na příští měsíce tohoto roku chystá velké věci. Dojde k završení seriálového fenoménu Papírový dům, dostaneme druhou řadu Zaklínače a možná ještě stihneme čtvrtou Cobru Kai. Na Netflix se rovněž dostanou očekávané filmové blockbustery Red Notice a Don’t Look Up.

Poslední žoldák

Jako tajný agent se stal legendou. Teď je ale žoldák a musí vylézt z úkrytu, aby zachránil syna, kterého nikdy nepotkal. A být tátou bude možná jeho nejtěžší mise. Napínavá akční komedie, ve které legendární tvrďák Jean-Claude van Damme už zase rozdává rány a předvádí rozštěpy. (30. července)

Beckett

Po tragické dopravní nehodě v Řecku se americký turista Beckett ocitne uprostřed nebezpečného politického spiknutí. A aby si zachránil život, musí se dát na útěk. V hlavních rolích se objeví známé herecké trio John David Washington, Alicia Vikander a Boyd Holbrook. (13. srpna)

Sweet Girl

Muž odpřisáhne, že potrestá všechny, kteří způsobili smrt jeho manželky. Musí ale taky ochránit to poslední, co mu z rodiny zbylo – svoji dceru. Jason Momoa, představitel Aquamana z Ligy spravedlnosti, v akcí nabitém dramatu, které se velmi slibně uvedlo v prvním traileru. (20. srpna)

Papírový dům – 5. řada

Ve Španělské bance jsou uvězněni už více než 100 hodin. Podařilo se jim zachránit Lisabon, ale po ztrátě jednoho z nich přichází nejtemnější chvíle. Profesor byl zajat Sierrou a poprvé nemá únikový plán. Seriálový fenomén se vrátí na obrazovky Netflixu už začátkem září, poslední řada však bude rozdělena na dvě části. Tu druhou uvidíme až v prosinci… (3. září)

Kate

Poté, co je smrtelně otrávena, má nelítostná vražedkyně méně než 24 hodin na to, aby se pomstila svým nepřátelům. Během své poslední mise naváže nečekané pouto s dcerou jedné ze svých minulých obětí. Akční thriller od režiséra Lovce: Zimní války, ve kterém hrají Mary Elizabeth Winstead a Woody Harrelson. (10. září)

Sexuální výchova – 3. řada

Nová ředitelka, nové uniformy a nový přístup. Na Moordaleské střední nastal čas změn. Co se ale nemění, je Asa Butterfield jako Otis nebo Gillian Anderson jako Otisova matka. Na třetí řadu jednoho z nejpopulárnějších seriálů od Netflixu se čekalo téměř dva roky. (17. září)

Red Notice

Foto: Netflix

Agent Interpolu má za úkol dopadnout nejhledanější zlodějku umění. Akční komedie s prvky heist filmu se může pyšnit pohádkovým rozpočet 200 milionů dolarů a hvězdným obsazením. Režisér Rawson Marshall Thurber (Mrakodrap, Millerovi na tripu) totiž do svého filmu obsadil „superhrdinské“ trio Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds. (12. listopadu)

Zaklínač – 2. řada

Geralt a Ciri se vracejí na Netflix v osmičce nových epizod. Druhá řada nejsledovanějšího fantasy seriálu současnosti nabídne adaptaci povídky Zrnko pravdy, představí zbylé zaklínače a ze Ciri zřejmě udělá obávanou bojovnici. Nedávno uvedený trailer a virtuální akce WitcherCon také potvrdili návrat čarodějnice Yennefer. (17. prosince)

Don’t Look Up

Foto: Netflix

Dva astronomové zjistí, že se k Zemi blíží asteroid. Z tohoto důvodu se vydají na cestu, aby lidstvo varovali, že Země bude zničená. Setkávají se ale se skeptickými reakcemi a posměšky od každého, koho potkají. Ve filmu se můžeme těšit na Leonarda DiCapria, Meryl Streep, Timothée Chalameta, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Arianu Grande, Jonaha Hilla, Himeshe Patela, Matthew Perryho a Roba Morgana. (31. prosince)

Tím tvrdší je pád

Psanec Nat Love zjistí, že jeho úhlavního nepřítele Rufuse Bucka propustili z vězení, a tak svolá svoji partičku, aby Rufuse vystopovali a pomstili se mu. Ve westernu nové školy po Natově boku cválá jeho bývalá láska Mary, jeho pravá i levá ruka – temperamentní Bill Pickett a rychlý Jim Beckwourth. A pak taky jeden překvapivý bývalý protivník. Černošský western s Idrisem Elbou a Zazie Beetz v hlavních rolích. (31. prosince)

Cobra Kai – 4. řada

Pravá ruka Johna Kreese, Terry Silver, se vrací do hry, aby v očekávané čtvrté sérii Cobry Kai pořádně zamíchal kartami. Prozatím sice nevíme, kdy se Netflix rozhodne pro uvedení premiérové řady, nicméně očekáváme konec roku, případně začátek toho příštího.

The Sandman – 1. řada

Sandman, v komiksech často uváděný jako Sen nebo Morpheus, většinou nevystupuje jako hlavní hrdina, spíše spojuje dané příběhy v jeden celek. Scénář k hranému seriálu píší Neil Gaiman (Američtí bohové) a Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy), který bude zároveň působit jako showrunner. David S. Goyer (Batman začíná) bude produkovat. Premiéra se očekává někdy ke konci tohoto roku.