10 slasherů na Netflixu, které musíte vidět po Ulici strachu

Foto: Pátek třináctého (Warner Bros.), Texaský masakr motorovou pilou (New Line Cinema), Noční můra v Elm Street (New Line Cinema)

Trilogie Ulice strachu úspěšně vtrhla na Netflix a částečně dala vzpomenout na nejslavnější slashery. Těch aktuálně na Netflixu najdeme jako šafránu (snad jen původní Halloween), některé tituly ale ostudu žánru rozhodně nedělají. Které to jsou?

Dnes v noci v lese nikdo nespí

Skupina teenagerů závislých na technologiích odjíždí na odvykací lesní tábor. Zlá síla si ale usmyslí, že je od online světa odřízne jednou provždy. Polský horor od režiséra Dětského hřiště. Momentálně se připravuje pokračování.

Dům tisíce mrtvol

Dva páry se zastaví natankovat a narazí na muzeum příšer. Začnou se o něj zajímat, ale brzo se dostanou do spárů rodiny vrahů. Zvrácená podívaná, kterou napsal a natočil Rob Zombie, připomíná Texaský masakr motorovou pilou ze sedmdesátek.

Chata v horách

Pět přátel si přijíždí odpočinout na odlehlou chatu, kde platí vlastní přísná pravidla. Trest přichází hned potom, co je kamarádi poruší. A odpykají to všichni. Na první pohled neoriginální vyvražďovačka. Film se ale naplno rozjíždí tam, kde většina hororů už končí.

Chůva na zabití

Cole jednou zůstane déle vzhůru a zjistí, že jeho krásná chůva je členka satanského kultu – a ten udělá všechno pro to, aby ho umlčel. Netflix originál, který se již dočkal pokračování. V hlavních rolích hororové komedie režiséra McG hrají Samara Weaving a Bella Thorne.

Halloween

Klasický krvák, ve kterém se Michael Myers po útěku z psychiatrické léčebny vrací na Halloween domů, aby rozpoutal vražedný masakr. První díl veleúspěšné série v režii mistra hororů Johna Carpentera. Na film navazuje Halloween z roku 2018.

Leatherface – zrození

Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. Prequel Texaského masakru motorovou pilou. (pouze v původním znění a s anglickými titulky).

Noční můra v Elm Street

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Remake kultovního filmu Wese Cravena. (pouze v původním znění a s anglickými titulky).

Pátek třináctého

V tomhle remaku klasického drasťáku probudí skupina mladých táborových vedoucích hněv Jasona Voorheese, maskovaného maniakálního vraha. Film natočil Marcus Nispel, režisér posledního Barbara Conana.

Poslední dům nalevo

Foto: Universal Pictures

Manželé nezištně pomůžou cizím lidem. Pak se ale dozví, že tahle parta předtím napadla jejich dceru, a rozhodnou se nemilosrdně pomstít. Remake filmu Wese Cravena, který se povedl lépe, než původní film.

Texaský masakr motorovou pilou

Když si mladá Texasanka přijede převzít své dědictví, zjistí, že součástí pozůstalosti je i brutální šílenec s motorovou pilou. Horor z produkce Michaela Baye, který rozhodně není pro slabší povahy.