V zajetí: Horor ve stylu Misery nechce zemřít?

Foto: Bontonfilm

Režisér a scénárista Aneesh Chaganty před pár lety debutoval úspěšným filmem Pátrání, ve kterém se zoufalý otec snažil v kyberprostoru nalézt pohřešovanou dceru. Po napínavém, moderním a vcelku komorním krimi thrilleru se nám dostává snímku, ve kterém se opět řeší vztah rodiče k dítěti. Jen tentokrát trošku jinak…

V zajetí láká diváka zejména na opět komorněji laděné, psychologické téma, a v neposlední řadě také na obsazení. V titulních rolích matky a dcery se totiž představují dvě velice nadané herečky. A sice Sarah Paulson (Ratchedová) a Kiera Allen, pro niž se jedná o první roli ve filmu, v němž ztvárňuje tělesně postiženou dceru (herečka je i ve skutečnosti handicapovaná), o kterou se její maminka až přehnaně stará. Postupně se poodhaluje temná minulost matky a rovněž i neméně děsivá tajemství, za jejichž závojem se skrývá zápletka jako vystřižená z thrilleru od Hitchcocka. Z opečovávané dcery se stává rukojmí chorobně ostražitého rodiče, který možná nebude tím, za koho se vydává.

Foto: Bontonfilm

Film se nijak netají inspirací knihou Misery (podle které vznikl i v titulku zmíněný film) od Stephena Kinga, od níž si půjčuje hned několik motivů, ba dokonce na ni přímo odkazuje postavou lékárnice, která se jmenuje Kathy Bates (Sharon Bajer), přičemž stejné jméno má i herečka, jež ve zmíněném snímku ztvárnila titulní roli. Už jen trailer navozuje skutečně značně „deptající“ náladu a je příslibem zajímavého, promyšleného psychologického thrilleru plného nečekaných zvratů, který si rozhodně zaslouží pozornost.

Foto: Bontonfilm

„Říká se, že maminka vás k smrti miluje, a pro hrdinku hororu „V zajetí“ je toto tvrzení až nebezpečně skutečné. Mladá dívka vyrůstá jen se svou oddanou a starostlivou mámou v úplné izolaci, jednoho dne se ale začne dostávat na povrch zlověstné maminčino tajemství. Napínavý Hitchcockovsky laděný thriller natočil autor skvělého hororu „Pátrání“ Aneesh Chaganty.

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit.“

Hororový snímek V zajetí od režiséra a scénáristy jménem Aneesh Chaganty, má premiéru 24. června. V hlavních a vedlejších rolích se představí Sarah Paulson, Kiera Allen, Onalee Ames, Pat Healy, Carter Heintz, Sara Sohn, Clark Webster, Conan Hodgkinson, Erik Athavale, Bradley Sawatzky, a další.