Stalo se: Spielberg kuje pikle s Netflixem, Duna se opět odsouvá

Foto: Duna (Warner Bros.), Samuel L. Jackson (Marvel), Rachel Zegler (20th Century Fox)

Co se stalo ve světě filmu za poslední týden? Pojďme se podívat na nejnovější zprávy o filmech, jejich obsazeních a tvůrcích.

Transformers 7: Co se chystá?

Slavná robotí sága chystá další film, který se bude stejně jako předchozí šestka ubírat jiným směrem, než předchozích pět dílů. Zatímco ty na sebe dějově navazovaly, šestý díl změnil hrdiny a odehrával se v roce 1987. Připravovaná sedmička by nás měla zavést do roku 1994. Transformers: Rise of the Beasts nabídne staré známé Autoboty a Deceptikony, ale nově i Terrorcony, Maxivaly a Predacony, z nichž Terrorconové transformující se na monstra, budou ve filmu hlavními nepřáteli. Nejdůležitějším z nich se stane Scourge, jejich vůdce, který se samozřejmě dostane do konfliktu s Optimem Primem a Bumblebeem.

Oscar pro Samuela L. Jacksona

Foto: Marvel

Kromě udělování zlatých sošek v rámci soutěžních kategorií se každoročně rozdávají také čestní Oscaři. Ty se udělují zasloužilým osobnostem, mezi které se dostal Samuel L. Jackson. Jeden z dvorních herců Quentina Tarantina, který se objevil také ve Formanově filmu Ragtime, se může těšit na 15. ledna 2022, kdy udělení ceny proběhne na Governor Awards.

Premiéra Duny v kinech se opět posouvá

Premiéra nové filmové adaptace románu Franka Herberta s Timothéem Chalametem v jedné z hlavních rolí, která byla kvůli pandemii koronaviru posunuta na 1. října 2021, se nově odkládá na 22. října. Pravděpodobně je tomu tak kvůli nové bondovce Není čas zemřít, jejíž premiéra by měla také proběhnout začátkem října.

Spielberg míří na Netflix

Foto: Paramount Pictures

Vizionářský režisér z generace „filmových uličníků“, jak bývá označován režijní dorost raných 80. let, Steven Spielberg, zaútočil po vzoru dalších režisérů na on-line platformu Netflix. Režisér tento krok zpočátku razantně odmítal, ale lukrativní dohoda s Netflixem ho přeci jen přiměla přehodnotit svůj názor. O tom, jaké Spielbergovy filmy se na streamu objeví, zatím můžeme polemizovat, stejně jako o tom, zda režisér se svou společností Amblin Partners pro Netflix i něco natočí.

Prequel Lovci duchů

Kultovní seriál Lovci duchů/Supernatural, který minulý rok po patnácti letech skončil, se dočká prequelu. Bude se jmenovat The Winchesters a zaměří se na rodiče Sama a Deana, Mary a Johna. Seriál bude řešit nejen jejich milostný příběh, ale i na to, jak společně zachránili celý svět. Jared Padalecki, představitel Sama Winchestera, se v prequelu neobjeví.

Našla se nová Sněhurka

Foto: 20th Century Studios

Společnost Disney uveřejnila informace o nové předělávce animované klasiky Sněhurka. Nová hraná disneyovka vybrala do hlavní role hispánskou herečku Rachel Zegler, která je zároveň hvězdou nového zpracování muzikálu West Side Story.

Známe hvězdy Babylonu

Režisér snímku La la Land (2016), Damien Chazelle se rozhodl do svého nového projektu, který nás zanese do Hollywoodu 20. let, obsadit současné hollywoodské hvězdy – např. Margot Robbie, Brada Pitta, Samaru Weaving, Olivii Wilde či Tobeyho Maguira.

Pokračuj nejdůležitější zprávy ze světa filmu z minulého týdne