13 filmů, které jsou právě v kinech a zároveň na streamu

Novinky v českých kinech jsou už dávno na streamu. Má to ale háček.

Foto: Godzilla vs. Kong (Warner Bros.), V zajetí démonů 3 (Warner Bros.), Luca (Disney)

Červen nabídnul mnoho důvodů, proč se po pandemii znovu podívat do kin. Na velké plátno se dostal třetí díl hororu V zajetí démonů, pixarovky Luca a Duše, oscarová Země nomádů nebo další skvělý film Madse Mikkelsena, Rytíři spravedlnosti. Věděli jste ale, že všechny zmíněné filmy (a mnoho dalších) se v zahraničí již dostaly na stream? Český divák má ve většině případech smůlu, služby jako HBO Max nebo Disney+ zatím nejsou dostupné a prémiová videotéka Amazonu češtině nepřeje.

Nikdo

online na Amazonu | v kinech od 24. června

Hutch je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze.

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

online na HBO Max | v kinech od 24. června

Mrazivým příběh plný hrůzy, smrti a neznámého zla, který šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce.

Luca

online na Disney+ | v kinech od 17. června

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu.

Zvrácená

online na Amazonu | v kinech od 17. června

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář.

Cruella

online na Disney+ | v kinech od 10. června

Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy.

Godzilla vs. Kong

online na HBO Max | v kinech od 10. června

Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu.

Tom a Jerry

online na HBO Max | v kinech od 10. června

Když se Jerry přestěhuje do luxusního hotelu na Manhattanu, kde právě probíhá svatba století, její zoufalá organizátorka si najme Toma, aby jí pomohl se myšáka zbavit. Hon kocoura a myši vzápětí skoro zničí nejen její kariéru a chystanou svatbu, ale i skoro celý hotel.

V zajetí

online na Hulu | v kinech od 10. června

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující.

Duše

online na Disney+ | v kinech od 3. června

Co dělá člověka… člověkem? Pixar uvádí celovečerní film Duše, ve kterém se představí středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner, který dostane životní šanci hrát v proslulém jazzovém klubu. Jeden chybný krok ho však přenese z ulic New Yorku do Neznáma před.

Země nomádů

online na Hulu | v kinech od 3. června

Poté, co v malém městě na nevadském venkově dojde k ekonomickému kolapsu, se Fern (Frances McDormand) rozhodne sbalit si věci a ve své dodávce se vydat na cesty a prozkoumat život za hranicemi klasických společenských zvyklostí jako novodobý nomád.

Nadějná mladá žena

online na Hulu | v kinech od 27. května

Cassandra hraje zvláštní hru. Chodí do barů, předstírá v nich těžkou opilost, nechává se sbalit chlápky, kteří v ní vidí snadnou kořist, a když má dojít k „nejlepšímu“, tak na ně nemilosrdně zaútočí. Útoky bývají spíš psychického rázu, ale její oběti i tak poznamenávají velmi bolestivě.

Ještě máme čas

online na Amazonu | v kinech od 27. května

Liberální John (Viggo Mortensen) žije ve slunné Kalifornii obklopen milující rodinou, daleko od provinčních hodnot tvrdého a homofobního otce (Lance Henriksen). Ve chvíli, kdy se u otce projeví příznaky stařecké demence, cítí John povinnost překonat křivdy.

Rytíři spravedlnosti

online na Amazonu | v kinech od 24. května

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy.