9 zajímavých filmů, které hrají kina už tento týden

Foto: Modern Films, Nordisk Film Den., Focus Features

Zatímco menší kina v Česku se po dlouhých sedmi měsících konečně otevírají, multiplexy, které vykazují z důvodu pandemie koronaviru stamilionové ztráty, bez možnosti občerstvení zatím neotevřou. Už dnes však v jednosálových kinech po celé České republice můžete narazit na zajímavou filmovou nabídku. Vybrali jsme nejnovější filmy, které dost možná hrají i ve vašem oblíbeném kině.

Alchymická pec

Film nekatalogicky rozkrývá Švankmajerovo dosavadní myšlení a tvorbu, nechce být pouhým shrnujícím dokumentem, ale především živým, imaginativním a hravým situačním filmem.

Bábovky

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou.

Corpus Christi

Dvacetiletý Daniel projde v nápravném zařízení pro mladistvé duchovní proměnou. Chtěl by se stát knězem, s jeho trestním rejstříkem na to ovšem nemůže ani pomyslet.

Chlast

Malá intoxikace alkoholem otevírá naši mysl k poznání světa okolo nás, zmírňuje problémy a zvyšuje naši kreativitu. Tato teorie zaujme Martina a jeho tři přátele.

Ještě máme čas

Viggo Mortensen v hlavní roli svého režijního debutu inspirovaného vlastním dětstvím a dospíváním. Rodinné drama o konzervativním otci, který se přestěhuje z venkovské farmy do Los Angeles, k rodině svého homosexuálního syna.

Nadějná mladá žena

Cassandra hraje zvláštní hru. Chodí do barů, předstírá v nich těžkou opilost, nechává se sbalit chlápky, kteří v ní vidí snadnou kořist, a když má dojít k nejlepšímu, tak na ně nemilosrdně zaútočí.

Rytíři spravedlnosti

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zda se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto.

Služebníci

Píše se rok 1980. Michal a Juraj jsou dva studenti bohoslovecké fakulty v totalitním Československu. Jejich učitelé ze strachu před zrušením kněžského semináře vychovávají bohoslovce do podoby vyhovující komunistické straně.

Smolný pich aneb Pitomý porno

Kariéra učitelky Emi se ocitne v ohrožení, když se na internetu objeví video, v němž se oddává sexu se svým manželem. Nenápadná třicátnice je proto postavená před rodiče svých žáků, kteří mají rozhodnout o jejím setrvání v učitelském sboru.