26 největších Netflix originálů z poslední doby

Foto: Netflix

Netflix má za sebou velmi povedené čtvrtletí. Od začátku března přidal do nabídky desítky filmů a seriálů ze své dílny, přičemž ty největší tituly si připomeneme v tomto přehledu. Na Netflixu jsme se v posledních třech měsících dočkali čtvrté řady Castelvanie, výborných minisérií Had a Halston, komiksové adaptace Jupiter’s Legacy nebo druhé řady animované antologie Love, Death & Robots. Filmovou nabídku obohatila Armáda mrtvých od Zacka Snydera, komorní Kyslík nebo skvělý animák Rodina na baterky.

Armáda mrtvých

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny.

Castlevania – 4. řada

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. Podle klasické počítačové hry.

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

Mladá žena opustí s manželem Manhattan a usadí se na venkově, kde ale brzy zjistí, že nový dům i její muž skrývají zlověstná tajemství.

F1: Touha po vítězství – 3. řada

Pohled na nelítostné závody Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni.

Had – 1. řada

V 70. letech si nelítostný vrah Charles Sobhraj na oblíbené „stezce hipíků“ cíleně vybírá oběti mezi cestovateli, kteří objevují jižní Asii. Podle děsivé skutečnosti.

Halston – 1. řada

Vedl módní impérium a diktoval styl tehdejší doby. Americký návrhář Halston zakusil nevídanou slávu – než se jeho život začal hroutit.

Holky z červeného gauče – 1. řada

Osudová událost v nevěstinci přinutí tři ženy s traumatickou minulostí, aby se daly na šílený útěk před svým pasákem a jeho nohsledy.

Jupiter’s Legacy – 1. řada

Jsou první generací superhrdinů. Ale jak předávají štafetu svým dětem, přibývá sporů – a stará pravidla přestávají platit.

Kyslík

Liz se probudí v kryokomoře a musí si rychle vybavit, kdo vlastně je, aby se dostala ven, než jí dojde kyslík.

Láska a příšery

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku.

Love, Death & Robots – 2. řada

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. Sledovat zásadně v soukromí!

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti

Mezi říšemi vzrůstá nevraživost. Mistr jinu a jangu Čching-ming se proti démonické hrozbě spojí se zdiskreditovaným strážcem Po-jou a oba musí čelit velkému spiknutí.

Nevina – 1. řada

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky.

Pacific Rim: Země nikoho – 1. řada

Kaijuové zpustoší Austrálii a dva sourozenci se v nalezeném Jaegrovi vydávají hledat rodiče. Cestu jim zkříží neznámí tvorové, pochybné existence i nečekaní spojenci.

Podmáznuté přijímačky

Dokument o strůjci podvodu, díky kterému se děti bohatých a slavných dostávaly na nejlepší univerzity v USA. Založeno na rekonstrukcích skutečných událostí.

Rodina na baterky

Vyjeli si na pořádný výlet, ale robotí apokalypsa jim zatla tipec. Teď má Mitchellovic rodinka, ulítlá jako žádná jiná, na krku záchranu celého lidstva.

Samovi synové: Bloudění v temnotách – minisérie

Případ takzvaného Samova syna se stal pro novináře Mauryho Terryho celoživotní obsesí. Došel totiž k závěru, že ve vraždách měla prsty sekta satanistů.

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů.

Spřízněné duše – 1. řada

Lásku střídá lež – a tu zas láska. Spirála se roztočí, když objev ve výzkumu DNA pomůže s hledáním dokonalého partnera a dá tak vzniknout úplně nové seznamce.

Světlo a stíny – 1. řada

Osiřelá kreslička map Alina Starková na sebe přivolá hněv temných sil, když dá průchod neuvěřitelné moci, která může změnit osud jejího válkou zmítaného světa.

Thunder Force

Dvě nejlepší kamarádky z dětství jsou zase spolu. Jedna z nich totiž objevila látku, co dělá z lidí superhrdiny, takže se trochu nečekaně můžou postavit zločincům.

Utajený pasažér

Odhalení ukrytého pasažéra ohrozí životy všech tří členů posádky, co právě vyrazila na misi na Mars. A přiměje je volit mezi špatným a ještě horším řešením.

YES DAY

Máma s tátou se rozhodnou, že místo obvyklého „ne“ budou pro jednou dětem říkat „ano“ i na ty nejdivočejší nápady – a smršť bláznivé zábavy na sebe nenechá dlouho čekat.

Ztracené království pirátů – 1. řada

Tenhle dokumentární seriál sleduje skutečné piráty z Karibiku, kteří drancovali světová bohatství, ale založili i překvapivě rovnostářskou republiku.

Žena v okně

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna.

Život v barvě s Davidem Attenboroughem – 1. řada

Dokumentární seriál, který pomocí inovativních technologií zkoumá přírodu z nového pohledu a soustředí se na to, jak barvy pomáhají přežít zvířatům v divočině.