21 známých filmů, které Netflix právě přidal

Foto: Universal Pictures

Netflix v záplavě originálů z posledních týdnů našel čas a místo na uvedení starších, ovšem povedených filmů z dílny studia Universal Pictures. V polovině května se tak v nabídce Netflixu objevilo hned jednadvacet titulů s českými titulky, které zasluhují pozornost. Diváci si nově mohou pustit 8. míli s Eminemem, výborný komorní horor Ďábel (neplést se stejnojmenným Netflix originálem), chytré sci-fi Ex Machina, cenami ověnčené Chlapectví nebo Let číslo 93 podle skutečné události z 11. září. Jejich kompletní seznam přikládáme níže.

8. míle

Foto: Universal Pictures

Začínající hiphoper Jimmy vnímá svůj domov na Osmé míli v Detroitu jako psychologickou hranici, která ho dělí od toho, kde a kým by chtěl být.

40 dnů a 40 nocí

Foto: Miramax Films

Webový grafik se po těžkém rozchodu rozhodne dát si pauzu od sexu. Když pak ale potká neodolatelnou ženu, dodržet tenhle závazek pro něj nebude vůbec jednoduché.

Angry Birds ve filmu 2

Vepři nabídnou ptákům příměří a z úhlavních nepřátel jsou rázem úhlavní spojenci. Na obzoru se totiž objevil strašlivý společný protivník.

Ďábel

Detektiv Bowden má zachránit pět lidí uvězněných ve výtahu. Musí sebou ale hodit, protože jeden z nich je sám ďábel.

Ex Machina

Programátor má strávit pár týdnů na odlehlém sídle šéfa technologické firmy. A za úkol dostává výzkum nové umělé inteligence.

Gladiátor

Římský generál má po smrti vládce dosednout na trůn, jenže mocichtivý syn zesnulého vladaře ho místo toho odsoudí k smrti.

Chlapectví

Čerstvě rozvedení rodiče se dál snaží společně vychovávat syna. Postupně s ním prožívají útlé mládí, pubertu a nakonec i dospělost.

Konečně doma

Mimozemšťan O je tak trochu outsider. Když jednou omylem pozve celou galaxii na mejdan, práskne radši do bot a na útěku se spřátelí s odvážnou holkou Tipy.

Království 

Foto: Universal Pictures

Jednotka tajných agentů FBI dorazí do Rijádu vyšetřit bombový útok al-Káidy, který byl namířený proti Američanům.

Ladíme!

Tahle hudební komedie se odehrává ve světě pěveckých sborů, ve kterém probíhá lítý boj tří dívčích uskupení.

Let číslo 93

Foto: Universal Pictures

Režisér Paul Greengrass v reálném čase rekonstruuje děsivé drama, které 11. září 2001 proběhlo na palubě letu číslo 93 společnosti United Airlines.

Nekonečná láska

Žhavá první láska dvou teenagerů se začíná měnit v posedlost, když se je rodiče pokusí přimět, aby jeden na druhého zapomněli. Remake kultovní klasiky z roku 1981.

Nepřítel pod ochranou

Mladý agent CIA Matt Weston musí dostat nebezpečného zločince z úkrytu, na který někdo zaútočil, a přesunout ho na bezpečnější místo.

Padesát odstínů šedi

Naivní studentku Hannah, která je ještě panna, okouzlí boháč Christian Black. Třeskutá parodie na film „Padesát odstínů šedi“.

Prázdniny pana Beana

Smolař pan Bean se vypraví na dovolenou na francouzskou Riviéru, kde se zaplete do jednoho únosu a záměny identity.

Prci, prci, prcičky 3: Svatba

Léta na střední škole jsou už dávno pryč a Jim s Michelle se budou brát. Stifler si nenechá ujít příležitost a uspořádá dokonalou rozlučku se svobodou.

R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

Zavražděný polda se po smrti přidává k Útvaru Rozhodně Neživých Agentů. Tahle speciální jednotka je poskládaná z nemrtvých a pomáhá nedávno zemřelým přejít na onen svět.

Říjnové nebe

Foto: Universal Pictures

V roce 1957 po obloze prolétla sovětská družice Sputnik a tenhle mladý kluk se nadchne pro to, že postaví vlastní raketu. Na školní vědecké soutěži pak získá stipendium.

Tlumočnice

Foto: Universal Pictures

Silvia Broomová dělá tlumočnici pro Spojené národy. Její kariéru i život ale ohrozí nedopatřením vyslechnutý rozhovor o plánovaném atentátu na vrcholného politika.

Tučňáci z Madagaskaru

Elitní tučňáci v utajení – Skipper, Kowalski, Rico a Vojín – spojí síly s agenty Severáku, aby porazili mocí posedlého génia Octavia Brinea.

Zlověstné ticho

Foto: Universal Pictures

Po smrti novomanželky se zdrcený Jamie musí vrátit do rodného města, kde zkříží cestu duchovi břichomluvkyně.