Mortal Kombat: HBO ukázalo prvních 7 minut z filmu

Foto: Warner Bros.

Světoznámá bojová herní série se dočkala dalšího filmového zpracování, tentokrát v režii Simona McQuoida. Ten uvedl, že reboot Mortal Kombat má podpis nejkrvavějšího násilí, jakého kdy byl ve filmu svědkem.

Mortal kombat je nejúspěšnější bojová herní série, kterou vytvořili Ed Boone (programátor), John Tobias (designer) a John Vogel (grafik) s Danem Fordenem (zvukař) začátkem devadesátých let. Hra se pyšní bohatým fantasy světem inspirovaným čínskou mytologií a příběhy o šaolinských mniších, kteří založili šaolinskou školu kung-fu.

Děj hry se točí kolem turnaje Mortal Kombat, ve kterém se utkávají nejlepší bojovníci ze šesti říší tvořících fikční svět hry. Bohové totiž kdysi rozhodli, že jedinou možností, jak jedna říše může ovládnout druhou, je porazit válečníky nepřátelské říše v turnaji. Důsledkem prudké popularity se hra brzy dočkala pokračování, akčních adventur, knižního (komiksového) i filmového zpracování a bohatého merche.

Prvních sedm minut nejnovější filmové verze Mortal Kombatu strhly okamžitě pozornost nejen u fanoušků série, ale i u milovníků akčních filmů obecně. Propracovaná bojová choreografie silně odkazuje na herní předlohu a s ní i velká míra brutality, kterou dotváří barvitá zvuková stopa. Z tohoto důvodu má film také rating R a mohou ho vidět jen osoby starší 17 let. Je proto dost pravděpodobné, že stejně jako hra i nově vycházející reboot nebude ve všech zemích povolen.

Mortal Kombat dorazí do amerických kin a současně na stream HBO Max již 23. dubna. Česká premiéra prozatím nebyla upřesněna.

Foto: Warner Bros.