20 novodobých akčních sci-fi filmů na Netflixu s češtinou

Foto: Warner Bros., EuropaCorp, Columbia Pictures

Netflix toho má hodně, ne vždy je ale snadné se v jeho obsahu orientovat. V záplavě originálů, kterých Netflix přidává týdně desítky, najdeme i výborné novodobé (po roce 2010) akční sci-fi filmy, které jsou k dispozici s českými titulky, případně dabingem. V současné nabídce Netflixu si tak můžete vyhledat zdařilé pokračování kyberpunkového Blade Runnera, oblíbenou teen sérii Hunger Games, tři filmy se Spider-Manem nebo třeba Netflix originály Bright a Čističe vesmíru. Těch, co za to stojí, jsme našli hned dvacet.

Blade Runner 2049

Obsah skrytého hrobu upoutá pozornost průmyslového titána a důstojníka K, blade runnera z LAPD, který se snaží najít ztracenou legendu.

Bright

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území.

Bumblebee

Autobot Bumblebee prchá v roce 1987 před Deceptikony. Najde úkryt na Zemi, kde se skamarádí se smutnou teenagerkou, ale jeho nepřátelé už jsou mu v patách.

Čističi vesmíru

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství.

Elysium

Děj tohoto thrilleru se odehrává v roce 2154. Nejbohatší lidé žijí na úžasné soukromé kosmické lodi, zatímco život na zemi je čím dál ponuřejší.

Enderova hra

Pro boj s hmyzoidními mimozemšťany, kteří napadli Zemi, jsou cvičeni talentovaní školáci, mezi nimi Andrew „Ender“ Wiggin.

Hunger Games

V dystopické budoucnosti odvedou teenagery Katniss a Peetu do televizní soutěže, ve které proti sobě musí mladí soutěžící bojovat na život a na smrt.

Jumanji: Vítejte v džungli!

Čtveřice středoškoláků je vtažená do světa videohry. Berou na sebe komickou podobu svých hrdinů a čelí nelehkým úkolům uprostřed džungle.

Jurský svět

Majitelé zábavního dinoparku doufají, že úchvatný nový exemplář přitáhne davy návštěvníků. Místo toho se ale krvelačný obr urve ze řetězu a začne děsit celý ostrov.

Ledová archa

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze.

Lucy

Mladá Američanka se na Tchaj-wanu nedobrovolně zaplete do pašování drog. Vyspělá narkotika se při tom dostanou do jejího těla a aktivují v něm nadlidské schopnosti.

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti

Démonický had znovu procitá a Mistři jinu a jangu musí vyřešit záhadnou vraždu a ochránit svoji říši před temným spiknutím přímo v srdci císařského dvora.

Nevědomí

Vysoko nad Zemí sužované válkami se komandér Jack Harper, který má na starosti drony chránící planetu, snaží vypořádat s přistávající poškozenou lodí.

Sněhurka a lovec

Moderní pohádka o Sněhurce vypráví o dívce s bledou pletí v boji proti zlé královně. Využívá přitom dovednosti získané od lovčího, který ji měl původně zabít.

Spider-Man: Daleko od domova

I superhrdina odvedle si někdy potřebuje trochu vydechnout. Kvůli nové hrozbě ale musí Peter Parker na školním výletě do Evropy znova vyrazit do akce.

Super 8

Režisér a spisovatel J.J. Abrams vytváří nadpřirozený příběh o šesti dětech, které se při natáčení filmu na kameru Super 8 stanou svědky něčeho neuvěřitelného.

Světová válka Z

Zaměstnanec OSN cestuje po celém světě, aby zastavil pandemii, která mění lidi na zombie. Jenže čas běží.

The Amazing Spider-Man

Známý superhrdina v novém. Středoškolský student Peter Parker se učí zacházet se svými nově získanými schopnostmi a potýká se s arcipadouchem Lizardem.

The Amazing Spider-Man 2

Spider-Man se utkává se Rhinem a mocným Electrem, přičemž se ze všech sil snaží udržet svůj slib a nezatáhnout Gwen Stacy do svého nebezpečného života.

Valerian a město tisíce planet

Vesmírní policisté Valerian a Laureline se vydávají na misi s cílem přivézt téměř vyhynulé stvoření, osvobodit uneseného velitele a chránit galaxii.