15 nejlépe hodnocených filmů na HBO GO podle IMDB

Foto: Sony Pictures, Warner Bros., Miramax Films

HBO GO nedávno zařadilo do svého obsahu trilogie Kmotra, Temného rytíře a Pána prstenů, jedny z nejpozoruhodnějších filmových sérií všech dob. Není tedy žádným překvapením, že se tyto filmy ihned zařadily mezi nejlépe hodnocené tituly na HBO GO podle čísel filmové databáze IMDB. V žebříčku patnácti nejlepších najdeme také Dobrého Willa Huntinga, Americkou krásu, Pulp Fiction nebo další snímek Christophera Nolana, Počátek.

15. Až na krev

Film Až na krev se odehrává v Kalifornii na přelomu století, v období ropného boomu. Příběh zachycuje vzestup Daniela Plainviewa (Daniel Day-Lewis), osamělého otce, který se z živořícího horníka ve stříbrném dole vypracuje na pozici ropného magnáta. (8,2/10)

14. Dobrý Will Hunting

Drama o vzpurném dvacetiletém uklízeči na prestižní univerzitě, obdařeném fotografickou pamětí, který se poflakuje v rodném jižním Bostonu s partičkou barových štamgastů, nejlepším kamarádem Chuckiem a svou bohatou britskou přítelkyní Skylar. (8,3/10)

13. Temple Grandinová

Foto: HBO GO

Tato pozoruhodná žena, u níž byl v dětství diagnostikován autismus, dokázala s pomocí své matky, tety a učitele překonat všechny osudové překážky a proměnit svůj zvláštní dar v jedinečnou dráhu vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání lidí, kteří též trpí autismem. (8,3/10)

12. Pravda a spravedlnost

Estonsko, 1870. Mladý energický muž Andres přijíždí se svou ženou Krõõt na novou farmu, kterou si koupili na půjčku, aby mohli začít nový život. Robber’s Rise se musí stát místem vhodným pro rodinu s dětmi. Nový domov ale vyžaduje hodně práce. (8,3/10)

11. Americká krása

Foto: DreamWorks

„Za rok budu mrtvý,“ říká Lester Burnham (Kevin Spacey), muž ve středních letech, který se chystá vzbouřit proti všemu, co mu svazuje křídla ve svobodném letu životem – pokročilému věku, manželce, práci a dokonce i vlastnímu tělu. (8,3/10)

10. Coco

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. (8,4/10)

9. Joker

Arthur Fleck, jehož mistrovsky ztvárňuje Joaquin Phoenix, je muž, který se snaží najít svou vlastní cestu v roztříštěné společnosti Gothamu. Ve dne nájemný klaun, který se po nocích snaží prorazit jako stand-up komik, se často sám stává terčem vtipů. (8,4/10)

8. Batman: Návrat Temného rytíře

Přestože se Temný rytíř vrátil k boji proti zločinu, Gotham a zbytek Ameriky už nechtějí mít s tímto samozvaným strážcem zákona nic společného. Nový policejní šéf Gothamu nařizuje Batmanovo zatčení, ale tomu se podaří policii porazit a poté zaútočit na Jokera, který metodou ovládání mysli přinutí senátora, aby nařídil jaderný útok na Rusko. (8,4/10)

7. Dr. Divnoláska

Černá komedie Stanleyho Kubricka pojednává o skupině paranoidních generálů fascinovaných válkou, kterým se “nešťastnou náhodou” podaří rozpoutat jadernou apokalypsu. Náčelník generálního štábu „Buck“ Turgidson a generál strategického letectva Jack Ripper vyšlou letku bombardérů, aby zaútočila na Sovětský svaz. (8,4/10)

6. Whiplash

Andrew Neiman je devatenáctiletý jazzový bubeník, který sní o slávě, ale není si jistý tím, zda se jeho sny někdy naplní. Pronásledovaný neúspěšnou spisovatelskou kariérou svého otce je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. (8,5/10)

5. Počátek

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. (8,8/10)

4. Pán prstenů (trilogie)

V první části epického mistrovského díla J. R. R. Tolkiena Pán prstenů zdědí nesmělý mladý hobit jménem Frodo Pytlík prostý zlatý prsten. Ví, že je prsten obdařen nadpřirozenou mocí, ale netuší, že on sám drží v rukou klíč k záchraně – nebo zotročení – celého světa. (8,8/10)

3. Pulp Fiction

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) a Vincent Vega (John Travolta) jsou dva nájemní vrazi, kteří mají získat zpět kufřík ukradený jejich zaměstnavateli, mafiánskému bossovi Marsellu Wallacovi (Ving Rhames). Životy zdánlivě nesouvisejících postav skládají dohromady mozaiku vtipných, bizarních a nežádoucích událostí. (8,9/10)

2. Temný rytíř (trilogie)

S pomocí poručíka Jima Gordona a návladního Harveyho Denta (Aaron Eckhart) Batman vyráží do ulic Gothamu, aby vymýtil organizovaný zločin jednou provždy. Vzniklý triumvirát je velmi efektivní. Ale brzy se všichni stanou lovnou zvěří v šílené hře zločineckého génia, známého jako Joker (Heath Ledger). (9/10)

1. Kmotr (trilogie)

Mistrovské epické dílo Francise Forda Coppoly s Marlonem Brandem v hlavní roli patriarchy mafiánské rodiny Corleonů, za kterou získal Oscara. Režisér Coppola líčí děsivý portrét vzestupu sicilské rodiny v Americe a její cestu na pokraj ztráty moci, ve kterém mistrovsky vyvažuje pohled na rodinný život a odporný svět zločinu, do kterého je rodina zapletena. (9,2/10)