14 dobrých filmů, které zmizí z Netflixu na konci dubna

Foto: Netflix

Konec měsíce znamená i konec pro některé filmy v nabídce Netflixu. Posledního dubna zmizí z největší streamovací služby Duna režiséra Davida Lynche, film Davida Ondříčka Šeptej nebo klasický western z roku 1952 V pravé poledne. Na Netflixu ovšem končí i kompletní série Rychle a zběsile, tři snímky z dílny Jackass, dvojice méně známých neesonovek a tři filmy ze světa Transformers.

Bumblebee

Autobot Bumblebee prchá v roce 1987 před Deceptikony. Najde úkryt na Zemi, kde se skamarádí se smutnou teenagerkou, ale jeho nepřátelé už jsou mu v patách.

Duna

Foto: Universal Pictures

Píše se rok 10191. Dva rody bojují o nadvládu nad planetou Arrakis, známou taky jako Duna. Nachází se na ní koření, které je nejcennější látkou ve vesmíru.

Grizzly Man

Foto: Netflix

Werner Herzog popisuje tragickou smrt Timothyho Treadwella, který celý život zasvětil studiu medvědů grizzly – a nakonec byl jedním z nich brutálně napaden.

Jackass (2.5 a 3D)

Foto: Netflix

Johnny Knoxville se po dlouhé pauze vrací na scénu a pouští se do zbrusu nových kejklí s divou zvěří, kousků v nebezpečných výškách a dalších šíleností.

Jackass: Děda Mizera .5

Irving Zisman pokračuje ve svých senilních vylomeninách v dalším dílu série Jackass, který obsahuje dosud nezveřejněné záběry z původního filmu.

Mark Felt: Muž, který zradil (Mark Felt, bez titulků)

Americké drama vychází ze skutečných událostí kolem aféry Watergate, jejíž počátek a hlavní viníky se s obtížemi snažil v roce 1972 rozkrýt Federální úřad pro vyšetřování.

Mrazivá pomsta (Cold Pursuit, bez titulků)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou je obrácen vzhůru nohama.

Nebezpečná hra

Foto: Netflix

Po otcově smrti Joe pátrá po strýci Louovi, aby od něho získal zpátky ukradenou kořist, ale brzo se zamotá do Louových zvrácených her.

Oni 2: Noční kořist (The Strangers: Prey at Night, bez titulků)

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze.

Přes hranici

Kvůli únosu kamarádky se její výlet do Tijuany změní na záchrannou misi. Bude ale muset pracovat pro zločince z kartelu i protidrogové agenty najednou.

Rychle a zběsile (7 filmů)

Policista se v utajení vetře do losangeleské party, která pořádá nelegální závody aut a je podezřelá z vykrádání kamionů, ale nečekaně se zamiluje do sestry vůdce gangu.

Šeptej

Foto: Netflix

Mladá hrdinka touží po svobodě. Aby se vyhnula nástupu na vojenskou školu, uteče do velkoměsta, kde pak odkrývá roušku složitých citových vztahů.

Transformers (Pomsta poražených a Odvrácená strana Měsíce)

Sam Witwicky, jeho krásná přítelkyně Mikaela a tvrďácký major Lennox se vrací, aby pomohli Autobotům porazit zákeřné Deceptikony.

V pravé poledne

Foto: Netflix

Šerif těsně před důchodem považuje za svoji povinnost ubránit městečko před bandou ničemů. Je na to ale úplně sám, protože jeho zbabělí sousedé ze strachu utečou.