11 výborných Netflix originálů z poslední doby

Foto: Netflix

Netflix za poslední zhruba měsíc, jak už je dávno zvykem, vyprodukoval desítky originálních titulů. Jen zlomek z nich ale můžeme označit za nadprůměrné. Které filmy a seriály bychom si tedy neměli nechat ujít? Třeba britskou krimi minisérii Had, Holky z červeného gauče od tvůrce hitu Papírový dům, výborné dokumenty Seaspiracy a Podmáznuté přijímačky nebo hned dvě jihokorejské novinky, thriller Noc v ráji a sci-fi seriál Sisyfos: Mýtus.

F1: Touha po vítězství – 3. řada

Pohled na nelítostné závody Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni.

Had

V 70. letech si nelítostný vrah Charles Sobhraj na oblíbené „stezce hipíků“ cíleně vybírá oběti mezi cestovateli, kteří objevují jižní Asii. Podle děsivé skutečnosti.

Holky z červeného gauče

Osudová událost v nevěstinci přinutí tři ženy s traumatickou minulostí, aby se daly na šílený útěk před svým pasákem a jeho nohsledy.

Láska a příšery

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku.

Muž v domácnosti

Legendární Tacu z japonské mafie jakuzy, přezdívaný Nesmrtelný drak, kdysi zmizel z podsvětí. Teď se ale vrací jako naprosto oddaný muž v domácnosti.

Noc v ráji

Mafián se po brutální tragédii stane štvancem a skryje se na ostrově Čedžu, kde se dá dohromady se ženou, která řeší vlastní vážné problémy.

Podmáznuté přijímačky

Dokument o strůjci podvodu, díky kterému se děti bohatých a slavných dostávaly na nejlepší univerzity v USA. Založeno na rekonstrukcích skutečných událostí.

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů.

Sisyfos: Mýtus

Nevysvětlitelná událost odhalí geniálnímu inženýrovi nebezpečná tajemství skrytého světa a seznámí se s ženou, která za ním přišla z budoucnosti.

Znovuzrození boha

Ne-ča žije jako obyčejný poslíček, kterého baví motoristické závody. Když ale narazí na staré nepřátele, musí v sobě znovu objevit sílu ochránit svoje milované.

Ztracené království pirátů

Tenhle dokumentární seriál sleduje skutečné piráty z Karibiku, kteří drancovali světová bohatství, ale založili i překvapivě rovnostářskou republiku.