10 pohodových komedií na Netflixu s českým dabingem

Foto: Netflix, Momentum Pictures, Roadside Attractions

Dobrých komedií není nikdy dost. Na Netflixu jich můžeme najít celkem hodně, pouze minimum z nich ale obsahuje český dabing. Prošmejdili jsme tedy dabovanou část této streamovací služby a našli celkem deset pohodových komedií, kterým byste měli dát šanci. Do výběru jsme zařadili loňskou Eurovizi s Willem Ferrellem a Rachel McAdams, komedii podle skutečné události I Love You Phillip Morris, ve které září Jim Carrey a Ewan McGregor nebo Oscarovou Terapii láskou.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Pěvecké duo z malého města si touží splnit velký sen v celosvětové hudební soutěži. Přežije ale jejich vztah obrovský tlak, intriky soupeřů a nehody na jevišti? Will Ferrell a Rachel McAdams jako odvážné islandské duo Lars a Sigrit si zahrají s Danem Stevensem a Piercem Brosnanem.

I dva jsou rodina

Bezstarostný sukničkář musí konečně dospět, protože se najednou objeví jeho dítě, o kterém doteď neměl ani ponětí. V hlavní roli francouzského filmu Omar Sy z Nedotknutelných.

I Love You Phillip Morris

Polda z Texasu si přizná, že je gay, překope celý svůj život a nastartuje sérii podvodů, které ho přivedou až do vězení. Tam potká svoji životní lásku. V hlavních rolích nevšední komedie podle skutečné a dost neuvěřitelné události hrají Jim Carrey a Ewan McGregor.

Kdybys jen tušil

Chytrá teenagerka Ellie Chu si přivydělá tím, že napíše pro jednoho sportovce milostný dopis. Nečeká, že se s ním spřátelí – a že se sama zamiluje do jeho lásky. Vítězný snímek přehlídky Tribeca Film Festival 2020 od režisérky Alice Wu.

Půlnoc v Paříži

Spisovatel se noc co noc vrací v čase do Paříže 20. let, kde mezi umělci, které obdivuje, nachází lásku i inspiraci. Zasněná komedie měla tři nominace na Oscara a Woody Allen si za nejlepší původní scénář sošku nakonec odnesl.

Rose Island

Idealistický inženýr si u pobřeží Itálie postaví ostrov a založí na něm vlastní stát. Přiláká tím pozornost celého světa a samozřejmě taky italské vlády. Italský film založený na skutečné události.

Sedm psychopatů

Scenáristovi při psaní chybí inspirace. Kamarádi mu chtějí pomoct, a tak ukradnou šílenému mafiánovi milovaného psa. Skvělá kriminální komedie, ve které si zahráli psychopaty třeba Colin Farrell, Woody Harrelson nebo Christopher Walken.

Sexy 40

Svobodná matka z New Yorku se k velkému překvapení všech kolem zaplete s o hodně mladším sousedem. Catherine Zeta-Jones v hlavní roli oblíbené komedie z roku 2009, kterou natočil Bart Freundlich.

Terapie láskou

Pat se po pobytu v psychiatrické léčebně nastěhuje zpátky k rodičům a snaží se slepit vztah se svojí manželkou. Pak ale potká ženu, co má stejné problémy jako on. Komediální drama nominované na osm cen Americké filmové akademie. Oscara za nejlepší herečku získala Jennifer Lawrence.

Vrtěti ženou

Koncem 19. století vymyslí mladý pokrokový lékař v Londýně nekonvenční řešení „hysterie“, která se jako lavina šíří mezi sexuálně frustrovanými Angličankami. V dobové romantické komedii hrají Hugh Dancy nominovaný na Emmy a Maggie Gyllenhaal nominovaná na Oscara.