Disney posílá na stream Black Widow a další filmy

Foto: Marvel

Koronavirová situace stále zabraňuje otevření kin v mnoha zemích a společnost Disney na situaci právě zareagovala. Přiklání se totiž k podobné strategii jako Warner Bros. a některé své stěžejní filmy v čele s Black Widow uvede v kinech a zpřístupní na své streamovací platformě ve stejný den. Zde jsou všechny změny v distribuci, které Disney uskutečnilo.

Fanoušky Marvelu bude určitě zajímat premiéra zmíněného filmu Black Widow se Scarlett Johansson v hlavní roli. Ta se posune na 9. července a film bude uveden v kinech a na Disney+ souběžně. Sledování podobných stěžejních filmů v premiérový čas bude ale za příplatek. Krom Black Widow se z MCU odloží také premiéra snímku Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings na 3. září.

Přesunů se dočkaly i filmy mimo Marvel a Disney uvede v kinech a na Disney+ snímek Cruella, kterou ztvární Emma Stone. Premiéra je stanovena na 28. května a bude taktéž za příplatek. Dále se přesune uvedení akční komedie s Ryanem Reynoldsem Free Guy (13. srpna, 2021), Kingsman: První mise (22. prosince, 2021), thriller s Benem Affleckem Deep Water (14. ledna, 2022) nebo detektivka Kennetha Branagha Smrt na Nilu (11. února, 2022).

Zatímco tyto filmy se mohou dočkat kinosálů, nový film od Pixaru Luca se do kinodistribuce nedostane vůbec a poputuje rovnou na stream, podobně jako tomu bylo u předchozího Pixar animáku Soul. Na Disney+ se tedy Luca objeví už 18. června tohoto roku.