12 superhrdinských filmů na Netflixu s češtinou

Foto: Warner Bros., Universal Pictures, Sony Pictures

Superhrdinské filmy patří k nejvyhledávanějším žánrům současnosti. Jen v tomto týdnu se fanoušci dočkali dvou velkých komiksových událostí, premiér Ligy spravedlnosti Zacka Snydera (HBO GO) a seriálu Falcon and the Winter Soldier na službě Disney plus. Jak si ale vede současná nabídka superhrdinských filmů na Netflixu? Moc dobře ne. Netflix sice nabízí kompletní trilogii Nolanova Batmana, parádní Kick-Ass nebo oscarového Spider-Mana, tím ale výčet komiksových filmů pomalu končí… Těch dobrých, které si můžete pustit s češtinou, jsme napočítali pouze dvanáct.

Amazing Spider-Man 2

Spider-Man se utkává se Rhinem a mocným Electrem, přičemž se ze všech sil snaží udržet svůj slib a nezatáhnout Gwen Stacy do svého nebezpečného života.

Batman začíná

Skrz naskrz prohnilému městu Gotham hrozí katastrofa a Bruce Wayne stojí proti skupině elitních zabijáků – a musí čelit i svým vlastním démonům.

Green Lantern

Mimozemští válečníci si vybrali výjimečně nadaného zkušebního pilota, aby je zastupoval na Zemi. A tak se zrodil nový superhrdina jménem Green Lantern.

Hellboy 2: Zlatá armáda

Foto: Universal Pictures

Dojde k vyzrazení identit Hellboye, Liz Shermanové a Abeho Sapiena a na obzoru se objeví nová hrozba: Zlatá armáda se připravuje k útoku.

Hulk

Foto: Universal Pictures

Výzkumník Bruce Banner se po nepovedeném experimentu promění v mohutnou a nezkrotnou zelenou příšeru, kdykoli nedokáže ovládnout své emoce.

Kick-Ass

Středoškoláka Davea Lizewskiho komiksy inspirují natolik, že se rozhodne stát superhrdinou. Začne bojovat s kriminálními živly a brzy se stane hvězdou internetu.

Kick-Ass 2

V tomto pokračování je středoškolský hrdina Kick-Ass nucen najít si nového parťáka poté, co je Hit Girl nečekaně vyřazena ze hry.

Spider-Man: Daleko od domova

I superhrdina odvedle si někdy potřebuje trochu vydechnout. Kvůli nové hrozbě ale musí Peter Parker na školním výletě do Evropy znova vyrazit do akce.

Spider-Man: Paralelní světy

Mladého Milese Moralese z Brooklynu kousne radioaktivní pavouk a různí lidé z alternativní dimenze mu pak dají rychlokurz v házení sítí.

Strážci – Watchmen

Skupina superhrdinů, kterým bylo na paralelní Zemi roku 1985 zakázáno používat nadpřirozené schopnosti, se po vraždě jednoho z nich spojí proti neznámé hrozbě.

Temný rytíř

Batman, poručík Gordon a státní zástupce dál úspěšně bojují s gothamským podsvětím. Dobré výsledky jim ale možná pokazí nový padouch.

Temný rytíř povstal

Miliardář Bruce Wayne na sebe zase jednou musí vzít podobu Batmana, aby ochránil Gotham před novými záporáky, jako jsou Catwoman nebo Bane.