Trailer na Snyderovu čtyřhodinovou Ligu spravedlnosti

Očekávaný trailer na Ligu spravedlnosti Zacka Snydera dorazil přesně na čas. Nešetří velkolepými záběry a ukazuje novou image Letova Jokera.

Liga spravedlnosti měla hodně pohnutý osud. Předcházející Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti sklidil spíš výsměch, takže málokdo čekal, že zrovna Liga spravedlnosti se povede. Během natáčení navíc Snydera postihla rodinná tragédie, takže od filmu odstoupil a rozdělanou práci za něj dodělal Joss Whedon. Spousta materiálu skončila v koši a výsledný film byl bizarní hybrid mezi sošností BvS a komediálností marvelovek.

Časem se začal ozývat Zack Snyder, že jeho původní verze existuje a studio ji nechce uvolnit. Fanoušci se toho okamžitě chytli a z tvrzení se stal živý mýtus o nejlepším superhrdinském filmu všech dob, který nikdo nikdy neviděl, ale všichni vědí, že je skvělý. Mýtus ale zůstával mýtem a všechna ta zaručená tvrzení a dohady o jeho obsahu byly spíš nechtěně vtipné.

Materiálu bylo asi hodně, protože Snyder Cut bude uveden jako čtyřhodinový film. Bude stát výsledek za to? Režisérská verze Batman v Superman přidala některé dříve vynechané scény, díky nimž dával celý ten příběh smysl a ze Supermana se stala plnohodnotná postava. Není důvod Snyder Cut odsuzovat předem, je docela dobře možné, že se dočkáme komplexního vyprávění. To ostatně uvidíme v březnu na HBO GO.

Zdroj: HBO Max