13 českých filmů, které Netflix přidal po Novém roce

Zdroj foto: Netflix
Zdroj foto: Netflix

Nic se nezměnilo. Netflix myslí na české diváky i v novém roce, a vlastně se není čemu divit. České filmy se pravidelně drží v popředí sledovanosti a jejich pravidelné dávkování na Netflix dává dokonalý smysl. Mezi nejzajímavějšími tuzemskými tituly, které Netflix přidal za prvních šest týdnů roku 2021, najdeme psychologické drama Domestik, Národní třídu se skvělým Hynkem Čermákem nebo cenami ověnčené Vlastníky. Na Netflixu se dokonce objevil první český seriál, Svět pod hlavou z produkce České televize.

Domestik

Když se cyklistova posedlost kariérou ocitne v rozporu s fanatickou touhou jeho ženy po dítěti, promění se jejich manželství v malé soukromé peklo.

Kibera: Příběh slumu

Detailní pohled na jeden z největších afrických slumů a na odhodlání místních obyvatel zlepšit svoje životní podmínky v nervózní době před volbami.

Mars

Na opuštěnou stanici na Marsu přilétá výprava s velkými plány. Cíle jejích členů ale nejdou dohromady, a tak budou všichni nakonec rádi, když se z toho aspoň nezblázní.

Můj pes Killer (slovenský)

Mladý skinhead vede bezútěšný život se svým milovaným pitbulem. Jeho černobílý svět se otřese v základech, když zjistí, že má snědého bratříčka.

MY 2

Po odchodu od manžela se nastěhuje ke svému kadeřníkovi, který je gay. V novém soužití pak zkoumá, kde leží hranice intimity a sexuality.

Na krátko

Jedenáctiletý chlapec žijící v domácnosti ovládané ženami se vzbouří a uteče za otcem. Záhy ale pozná zneklidňující pravdu.

Národní třída

Hospodský rváč z pražského sídliště se snaží vypořádat s tím, jak politika a peníze mění jeho svět, a udělat dojem na ženu, kterou miluje.

Provazochodkyně nad Prahou

Dokument o Tatianě Mosio-Bongong a jejím pokusu přejít po laně Vltavu, kterému předchází pečlivé plánování a soustředěný trénink.

Příliš osobní známost

Čerstvě rozvedená matka a její nejlepší kamarádka zjišťují, jak neuvěřitelně složité je randit, když je člověk dávno dospělý.

Případ mrtvého nebožtíka

Detektivové se trápí při vyšetřování případu vraždy a vydírání, do kterého může být zapletený někdo, koho znají.

Svět pod hlavou (seriál)

Policistu srazí v roce 2016 auto. Když se probere, leží v nemocnici a je rok 1982. Bude muset zjistit, jaké události tenkrát změnily osud jeho rodiny.

Taxi 121

Ve městě řádí vrah řidičů taxi. Jeden ženatý taxikář ale pokouší osud a jezdí dál. Založeno na skutečných událostí.

Vlastníci

Schůzi, na které se majitelé bytů ve starém činžáku zkoušejí domluvit, jak dům zachránit, poznamenají jejich rozdílné charaktery i osobní zájmy.