6 aktualit týdne: Ztráta v českém filmu a Ceny české filmové kritiky

Nestalo se toho mnoho, ale stalo se dost.

Zemřel František Filip

Režisér bezpočtu televizních filmů a kultovních českých seriálů jako Tři chlapi v chalupě, F. L. Věk či Eliška a její rod zemřel 9.1. 2021 v úctyhodném věku 90 let.

Kdo napíše Star Wars od šéfa Marvelu?

Kevin Feige pracuje na novém filmu ze světa Star Wars společně se současnou producentkou franšízy Kathleen Kennedy. Scénář mu píše Michael Waldron, jenž napsal zatím neuvedený seriál Loki a pracuje i na druhém dílu Doctora Strange.

Rekordní počet stažení Wonder Woman 1984

Ještě nebyla ani v kinech a už ji skoro všichni viděli. Sice se nikdy nedozvíme přesná čísla, protože torrenty jsou dost těžko měřitelné, počet stažení filmu se odhaduje na miliony.

Nominace na Ceny české filmové kritiky

Nejen čeští filmaři, ale i čeští kritici mají stále rádi filmy o zlých nacistech/komunistech, kterých máme přebytek. Největšími favority jsou dramata Krajina ve stínu a Šarlatán, jež mají obě po pěti nominacích.

Film o Rubikově kostce

Ano, tohle přesně se chystá. Není zcela jasné, jestli snímek bude pojednávat o jejím vynálezu, nebo se pustí do více rovin tohoto populárního hlavolamu.

Flash bez Cyborga

Chystaný film o superhrdinovi ze stáje DC, Flashovi, se obejde bez Cyborga, kterého ve filmovém universu doteď ztvárňoval Ray Fisher. Cyborg přitom měl být jednou z hlavních postav filmu. Diváci se ale nadále mohou těšit na batmanovské duo Ben Affleck a Micheal Keaton, které doplní Ezra Miller v titulní roli.