10 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku 2020

Mezi nejvyhledávanějšími filmy na internetu roku 2020 najdeme oscarové zástupce, polské erotické drama bodující na Netflixu nebo devět let starou Nákazu, která se zařadila mezi Trendy Google s narůstající pandemií Covidu-19. Mezi nejvyhledávanějšími seriály najdeme tituly ze služby Netflix.

10 nejvyhledávanějších filmů roku 2020 podle Googlu

Vítěz Oscarů Parazit se stal podle očekávání nejvyhledávanějším filmem roku. Následuje rovněž oceňované válečné drama 1917. Trojici nejvyhledávanějších snímků roku 2020 uzavírá Black Panther, jehož hlavní představitel Chadwick Boseman zemřel v srpnu minulého roku.

10. Králíček Jojo

Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku.

9. Mulan

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce.

8. Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor).

7. Enola Holmesová

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku.

6. Tenet

Hlavní zbraní hrdiny akčního sci-fi spektáklu filmového vizionáře Christophera Nolana je jediné slovo – TENET. V temném světě mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa.

5. Nákaza

Film Nákaza sleduje rychlé šíření smrtícího vzduchem přenosného viru, který nemocné zabíjí během několika dnů.

4. 365 dní

Dominantní mafián unese mladou ženu a dá jí rok na to, aby se do něj zamilovala. Tohle drama s erotickým nábojem vzniklo podle předlohy bestselleru 365 dni od Blanky Lipinské.

3. Black Panther

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem.

2. 1917

Za první světové války se dva britští vojáci pokusí doručit za nepřátelskou linii zprávu, která může bratrovi jednoho z nich a stovkám dalších zachránit život.

1. Parazit

Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (Snowpiercer, Okja) sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka.

10 nejvyhledávanějších seriálů roku 2020 podle Googlu

Netflix si může gratulovat. V žebříčku nejvyhledávanějších seriálů roku figurují jen a pouze zástupci této streamovací služby. Nejvyhledávanějším seriálem na světě se podle Googlu stal Pán tygrů, druhé místo patří brazilské verzi Big Brothera, kterého na českém Netflixu ovšem nenajdeme. Třetí je španělský fenomén Papírový dům.

10. Zámek a klíč

Tři sourozenci s mámou se po otcově vraždě nastěhují na jeho rodové sídlo. Objeví kouzelné klíče, které odemykají nové schopnosti – a tajemství.

9. Outer Banks

Teenager John B. na ostrově boháčů a chudých přesvědčí svoje tři nejlepší kamarády a společně se vydají hledat legendární poklad spojený se zmizením jeho otce.

8. Dámský gambit

V 50. letech v sobě mladá dívka ze sirotčince objeví mimořádný šachový talent. Její překvapivou cestu ke slávě ale komplikuje boj se závislostí.

7. Ozark

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse.

6. Emily in Paris

Marketingová manažerka Emily Cooperová sbalí v Chicagu kufry a odjede za prací snů do Paříže. V novém životě musí řešit pracovní trable, přátele i lásku.

5. Umbrella Academy

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo.

4. Cobra Kai

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. Další pokračování série filmů Karate Kid.

3. Papírový dům

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu.

2. Big Brother Brasil

Brazilská verze Velkého bratra, ve které kamery sledují obyvatele vily, izolované od světa, čtyřiadvacet hodin denně.

1. Pán tygrů

Chování majitele zoo se v tomhle skutečném příběhu nájemné vraždy úplně vymkne kontrole. A to je nelegální chov kočkovitých šelem i bez toho plný výstředních postav.