The Mauritanian: Cumberbatch a Foster v soudním dramatu

Skotský režisér Kevin Macdonald se v novém dramatu podíval na právní systém Ameriky a využil k tomu skutečný příběh neprávem zavřeného vězně. Do filmu si režisér přizval opravdu hvězdná jména. Těšit se můžete na Jodie Foster, Benedicta Cumberbatche nebo Shailene Woodley.

Právnička Nancy Hollander a její kolegyně Teri Duncan začínají pracovat na novém případu Mohameda Ould Slaha, který je neprávem už několik let držen ve vězení. Mohamed už pomalu ztrácí jakoukoliv naději na spravedlnost, když se ale Nancy chopí jeho případu a ukáže mu, že za něj chce bojovat, jeho naděje opět vzroste. Nečekají ale, že cesta je dlouhá a trnitá a musí čelit několika překážkám, hlavně od vojenského žalobce Stuarta Couche, který Mohameda nehodlá pustit na svobodu, byť nebyl právně uznán vinným.

Režisér Kevin Macdonald vsadil nejen na zajímavý a napínavý příběh podle skutečné události, ale také na hvězdné obsazení. Sám režisér ale už s několika hvězdnými jmény spolupracoval. Například v jeho životopisném dramatu Poslední skotský král si zahráli Forest Whitaker a James McAvoy nebo do thrilleru Na odstřel obsadil Russella Crowea, Bena Afflecka či Rachel McAdams.

V hlavních rolích soudního dramatu The Mauritanian natočeného podle skutečné události se představí Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch, Zachary Levi, Jodie Foster, Tahar Rahim a další.

Americká premiéra proběhne 19. února 2021.

Oficiální plakát ke snímku The Mauritanian.