20 nejsledovanějších filmů a seriálů na Netflixu přes vánoční svátky

Pohádka Zdeňka Trošky se stala nejsledovanějším filmem na Netflixu v česku 52. týdne roku. Žebříček seriálů přes vánoční svátky ovládla novinka uvedená minulý týden, která ve sledovanosti předběhla i několik týdnů vládnoucí Dámský gambit a Korunu.

Nejsledovanější filmy 52. týdne na Netflixu

Diváci na Netflixu si dopřávali české vánoční klasiky, čerstvě uvedené 3Bobule, ale také dvojdílnou Vánoční kroniku. Mezi dvaceti nejsledovanějšími filmy týdne opět najdeme několik dílů Harryho Pottera, nebo Grinche, který je na Netflixu pouze s českými titulky.

20. Můžeme být hrdinové
19. Grinch
18. The Prom
17. S tebou mě baví svět
16. Harry Potter a Kámen mudrců
15. Kalifornské Vánoce
14. Harry Potter a Relikvie smrti – část 2
13. Harry Potter a Princ dvojí krve
12. Anděl Páně 2
11. Tři oříšky pro Popelku
10. Ariana Grande: Excuse Me, I Love You
9. Harry Potter a Relikvie smrti – část 1
8. Anděl Páně
7. 3Bobule
6. Šťastný nový rok

5. Pelíšky

Dospívající syn horlivého aparátčíka se po uši zamiluje do dcery antikomunisty. Píše se rok 1967 a pražské jaro je za rohem. Humorný příběh o dospívání získal tři České lvy. Jiří Kodet si odnesl cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli.

4. Půlnoční nebe

Osamělý vědec v Arktidě spěchá varovat astronauty, aby se nevraceli zpátky na Zem, kde došlo k celosvětové katastrofě. V postapokalyptické sáze hrají Felicity Jones, David Oyelowo a držitel Oscara George Clooney, který se ujal i režie.

3. Vánoční kronika: druhá část

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse.

2. Vánoční kronika

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. V tomto filmu od tvůrců komedie Sám doma a prvních tří dílů Harryho Pottera ztvárnil hlavní roli Kurt Russell.

1. Čertoviny

Pohádková komedie, ve které Luciper za trest pošle dva nemotorné a hádavé čerty na svět, aby mu každý z nich přivedl do pekla jednu hříšnou duši. Pohádka od režiséra Zdeňka Trošky.

Nejsledovanější seriály 52. týdne na Netflixu

Češi stále sledují Korunu a Dámský gambit, nově se ale na první příčku ve sledovanosti zařadily Krasotinky, drama z prostředí baletu. Samozřejmě nechybí stálí zástupci jako Papírový dům, Star Trek nebo Zaklínač. Pozornosti neunikly ani Vánoce u našich, které nedávno dostaly druhou řadu.

14. Rozčarování
13. Alice in Borderland
12. Mimi šéf: zpátky ve hře
11. Bridgertonovi
10. Papírový dům
9. Star Trek: Discovery
8. Rozparovač
7. Sladký domove!
6. Zaklínač

5. Méďa a lumíci

Silný a chytrácký Méďa vládne kanadským lesům, kde má plné tlapy práce s malými lumíky, kteří mu znepříjemňují život.

4. Vánoce u našich

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla.

3. Koruna

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století.

2. Dámský gambit

V 50. letech v sobě mladá dívka ze sirotčince objeví mimořádný šachový talent. Její překvapivou cestu ke slávě ale komplikuje boj se závislostí.

1. Krasotinky

Vynikající studentka elitní baletní školy se stane obětí útoku. Na její náhradnici ale čeká svět plný lží, zrady a nelítostné konkurence.

Pokračuj na nejsledovanější tituly minulého týdne