16 skvělých filmů, které do konce roku nabídne HBO GO

Zatímco plány Netflixu bývají často nevyzpytatelné a leckdy se stane, že některou z novinek snadno přehlédnete, služba HBO GO na to jde podstatně uživatelsky přehledněji. Zjistit tak, které novinky přidá do nabídky ještě ve zbytku tohoto roku, nebyl žádný problém. Těšit se můžeme na řadu poměrně nových filmů, které si odbydou českou premiéru.

Vidím tě

Životem rodiny Harperových otřese nevěra. Když pocit viny začne narušovat Jackieino duševní zdraví, v jejich domě se objeví nevysvětlitelné zlé síly a jejich synek Connor (Judah Lewis) se ocitne ve smrtelném nebezpečí. (18. prosince)

Monos

Osm mladých vojáků, chlapců i dívek, táboří v ruinách zahalených do neprostupné mlhy. Jejich mise je stejně nejasná jako výhled do okolní džungle, a jelikož se velící důstojník do zapadlého koutu Amazonie vypravuje jen občas, vyžadovaná kázeň se začíná drolit. (19. prosince)

Burákový sokol

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. (20. prosince)

Sešup

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku. (20. prosince)

Pan Rosnička

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. (21. prosince)

Anonym

Film Anonym zasazený do politické hadí jámy alžbětinské Anglie se zamýšlí nad otázkou, která mátla po mnoho století akademiky a brilantní intelektuály počínaje Markem Twainem a Charlesem Dickensem až po Henryho Jamese a Sigmunda Freuda, a sice: kdo byl autorem her, které jsou připisovány Williamu Shakespeareovi? (21. prosince)

Pojď za tátou

Norvalův (Elijah Wood) život je, mírně řečeno, obtížný. Frustrovaný mladík žije se svou matkou a snaží se překonat závislost na alkoholu. Když Norval obdrží nečekaný dopis od odcizeného otce, který ho zve na návštěvu, sedne na autobus a odjede do otcova odlehlého domu na malebném pobřeží. (25. prosince)

Ben 10 vs. Vesmír: Film

Tajemný meteorit zkázy se blíží k Zemi, což vyvolá paniku. Tým Tennyson se obrátí na svého vědecky zaměřeného (i když tak trochu emocionálně výstředního) přítele Phila, aby jim pomohl odemknout extra sílu uvnitř Omnitrixu s pomocí zvláštního klíče. (25. prosince)

Odstřelovač

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. (25. prosince)

Do morku kosti

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. (26. prosince)

Daleko od Reykjavíku

Film „Daleko od Reykjavíku“, který se odehrává v malé zemědělské komunitě na Islandu, sleduje mlčenlivou Ingu, majitelku malého hospodářství, která se bouří proti chamtivému farmářskému družstvu. (26. prosince)

Báchorky

Maďarsko roku 1945. Krátce po druhé světové válce, kdy v zemi panuje chaos a nejistota, se podvodník pokusí využít těchto nejistých časů ve svůj prospěch. (27. prosince)

Svatá Frances

Na osamělou 34letou Bridget (Kelly O’Sullivanová) se konečně usměje štěstí, když potká skvělého muže a stane se chůvou šestileté Frances (v podání neodolatelné Ramony Edith-Williamsové). Život jí ale značně zkomplikuje neplánované těhotenství. (27. prosince)

Čistá duše

John Forbes Nash, Jr. (Russell Crowe) zažil vše – od výšin slávy až po hlubiny zvrácenosti. Matematický génius učinil na začátku své kariéry překvapivý objev a byl jen krůček od celosvětového úspěchu. (28. prosince)

Loupež na úrovni

Crunch Calhoun (Kurt Russell), motocyklový kaskadér a částečně napravený zloděj umění, se rozhodne znovu vydat na zločineckou dráhu a uskutečnit svou poslední lukrativní loupež s otcem a nespolehlivým bratrem Nickym (Matt Dillon). (28. prosince)

Velký Gatsby

Snímek sleduje začínajícího spisovatele Nicka Carrawaye (Tobey Maguire), který na jaře roku 1922 přichází do New Yorku. Pro toto období jsou příznačné uvolněné mravy, skvělý jazz a bossové nelegálního obchodu s alkoholem. (31. prosince)