12 nejlepších seriálů na Netflixu za poslední měsíc

Netflix ke konci roku vůbec nepolevil a během posledních zhruba třiceti dní přidal do nabídky pořádnou porci nových seriálů. Je jasné, že na některé z nich si už za týden nikdo nevzpomene, o jiných se ale bude ještě hodně dlouho mluvit. Vybrali jsme dvanáct nejlepších seriálů na Netflixu, včetně dokumentárních sérií, které byly představeny teprve nedávno a které byste měli vidět.

Alice in Borderland

Mladík posedlý videohrami a jeho dva kamarádi se ocitnou v alternativní verzi Tokia, kde se musí účastnit krutých her, aby přežili. Adaptace slavné mangy dopadla na výbornou a seriál z produkce Netflixu zhlédnete jedním dechem.

Big Mouth – 4. řada

Životy dospívajících kamarádů se převrátí vzhůru nohama, jakmile udeří puberta a její zázraky i hrůzy. Ztřeštěná komedie od kámošů Nicka Krolla a Andrewa Goldberga. V hlavních rolích Nick Kroll, John Mulaney, Jordan Peele, Jenny Slate, Maya Rudolph a další. Animovaný seriál pro dospělé získal cenu Emmy.

Binec, který po tobě zůstává

Nová učitelka na střední nemůže přestat myslet na podezřelou smrt, ke které došlo před třemi týdny, a začíná se bát o život. Skvěle hodnocená mysteriózní minisérie podle knihy Carlose Montera (Elita).

Dash & Lily

Cynik Dash a veselá Lily si ve vánočním New Yorku na různých místech předávají červený zápisník se vzkazy a výzvami. Protiklady se o Vánocích prostě přitahují! Austin Abrams (Euforie) a Midori Francis v romantickém seriálu pro náctileté natočeném podle populární knižní série.

Experti na podivná řemesla

Dokumentární seriál o prapodivných sportovních soutěžích a bláznech, co vášnivě fandí všem, kteří se jich účastní, nebo se jenom motají kolem. Pestrá přehlídka profesí a koníčků, o kterých by Vás možná ani nenapadlo, že je může někdo takhle prožívat.

Chirurgický řez

Filozofové, vypravěči i průkopníci v tom, co dělají. Inspirativní dokumentární seriál, ve kterém se čtyři chirurgové zamýšlejí nad svým životem a profesí. Úžasná podívaná, která Vás dožene i k slzám.

Koruna – 4. řada

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. Na Zlatých glóbech získal seriál cenu za nejlepší drama a Claire Foy a John Lithgow za něj obdrželi ceny Emmy.

Liberator: Operace Avalanche

Nesourodá parta svéhlavých, ale odvážných vojáků si během invaze do Evropy vyslouží pověst jedné z nejstatečnějších jednotek druhé světové války. Podle skutečnosti. V hlavní roli Kershawova románu v adaptaci Jeba Stuarta (Smrtonosná past, Uprchlík) hraje Bradley James (Merlin).

O Vánocích

Muzikant Bastian je úplně na dně, a navíc zápasí s předvánočním splínem. Na svátky se chystá domů, ale i tam už na něj čeká pár nemilých překvapení. Ve vánočním příběhu problematické maloměstské rodiny propojuje komik Luke Mockridge humor s dobrosrdečností.

Pokoj 2806: Obvinění

Dokumentární seriál o sexuálním skandálu, který v roce 2011 otřásl vysokými kariérními ambicemi francouzského politika Dominiqua Strauss-Kahna. Netflix potvrzuje, že kriminální dokumenty zkrátka umí.

Proces číslo 4

Sean K. Ellis šel do vězení za vraždu policisty, kterou měl spáchat v Bostonu v roce 1993. Teď chce dokázat svoji nevinu a odhalit korupci a rasismus v řadách policie. Aktuální dokument, který Netflix uvedl v ten správný čas.

Svět mimozemšťanů

Seriál, který aplikuje zákony života na Zemi na zbytek galaxie a kombinací vědy a fikce si pohrává s různými představami o životě na jiných planetách. Úžasný seriál o životě kolem nás. Namluvila herečka Sophie Okonedo (Hotel Rwanda) nominovaná na Oscara i Zlatý glóbus.

Rozparovač (od 16. prosince)

Koncem 70. let se britské policii dlouho nedaří odhalit, natož pak dopadnout sériového vraha, který se po celém světě proslavil jako Yorkshirský rozparovač.

Sladký domove! (od 18. prosince)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi.

Vánoce u našich – 2. řada (od 18. prosince)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla.