10 pirátsky nejstahovanějších seriálů roku 2020

Torrent Freak zveřejnil desítku nejstahovanějších seriálů tohoto roku. Hru o trůny, která vládla žebříčkům několik posledních let, nahradil hraný seriál ze světa Star Wars, The Mandalorian z Disneyho produkce. Druhou a třetí příčku doplňují superhrdinové The Boys od Amazonu a sci-fi Westworld z HBO.

I letos se žebříček nejstahovanějších seriálů odvíjí podle počtu stažení jednotlivých epizod, nikoliv podle celé série. Podle Torrent Freaku je žebříček poskládán podle několika dostupných zdrojů včetně statistik BitTorrentu.

10. Flash

Seriál Flash je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City.

9. Arrow

Miliardář Oliver Queen se po pěti letech trosečnického života na opuštěném ostrově vrací domů do Starling City se záhadným posláním a nebývalou schopností zabíjet a jako lučištník v tmavé zbojnické kápi vyhlašuje válku zločinu.

8. Outsider

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona.

7. Živí mrtví

Seriál Živí mrtví zachycuje strhující lidské drama, které rozpoutala zombie apokalypsa. Točí se kolem skupinky přeživších pod vedením Ricka Grimese (Andrew Lincoln), kteří cestují napříč americkou Georgií ve snaze najít nový bezpečný domov.

6. Rick a Morty

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky.

5. Star Trek: Picard

Bývalý kapitán lodi Enterprise, Jean-Luc Picard, se vrací v novém dobrodružství ze světa Star Treku, které navazuje na události snímku Nemesis. Ve spojení s Datem, Rikerem a dalšími společníky musí prozkoumat galaktické záhady a nečekaný návrat Borgů.

4. Vikingové

Seriál je inspirován ságou o Ragnaru Lothbrokovi, farmáři a nadaném válečníkovi. Legenda praví, že Ragnar byl přímým potomkem Ódina, boha války a ochránce všech bojovníků.

3. Westworld

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu!

2. The Boys

The Boys se stali číslem jedna mezi superhrdinskými seriály současnosti. Seriál je pověstný svou brutalitou, skvělými charaktery a celkově svým zpracováním, ze kterého jde cítit, že tvůrci tohoto počinu na ničem nešetřili.

1. The Mandalorian

Mandalorian je první hraný seriál ze světa Star Wars, který sleduje mandalorianského námezdního lovce Din Djarina. Seriál se ihned po svém uvedení na Disney+ stal nejsledovanějším titulem služby a zároveň pirátsky nejstahovanějším seriálem na světě.