7 očekávaných filmů, které možná uvidíme v kinech ještě letos

kino novinky 2020 prosinec

Pokud v blízké době dojde k postupnému rozvolňování vládních nařízení a kina se otevřou veřejnosti třeba začátkem prosince, mohli bychom se dočkat minimálně ještě sedmi očekávaných premiér v tomto roce. Tedy za předpokladu, že zbylé tituly neodsunou na příští rok samotná studia.

Slečna bestie

Kdyby Slečna bestie byla normální horor o řádění sériového zabijáka, roztomile naivní studentka Millie (Kathryn Newton) by se s velkou pravděpodobností stala jednou z jeho prvních obětí. Monstrum, přezdívané Řezník (Vince Vaughn), si ji také neomylně vyhlédne, jenže místo dalšího zářezu na pažbě si vinou jistého magického rituálu ze setkání s Millie odnese velmi nepříjemnou životní komplikaci. Pokud je ovšem slovo „komplikace“ pro situaci, kdy se ráno probudí v jejím těle, dostačující. (3. prosince)

Monster Hunter

Monster Hunter je adaptace stejnojmenné videohry od společnosti Capcom, kterou přivede na plátna kin režisér Paul W.S. Anderson (Resident Evil, Horizont události). Jak už název snímku napovídá, těšit se můžeme na megalomanské bitvy mezi lidmi a přerostlými příšerami. Do hlavních rolí byli obsazeni Milla Jovovich, Ron Perlman, Meagan Good a Tony Jaa. (3. prosince)

Známí neznámí

Hořkosladká komedie o partě českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku. Znají se už dlouho a i toto setkání by se neslo v duchu klasické silvestrovské oslavy, kdyby… Kdyby se nenarodil zdánlivě nevinný nápad: dát všechny mobilní telefony na stůl a nahlas sdílet každou doručenou zprávu a dát na hlasitý odposlech každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči…? Stačí jeden večer a z dobrých známých se stanou neznámí. (10. prosince)

Croodsovi: Nový věk

Croodsovi přežili pořádnou porci různých nebezpečí a katastrof, od ozubených prehistorických zvířat až po naprostý konec světa, ale teď budou čelit největší výzvě ze všech: další rodině. Croodsovi totiž potřebují nové místo k životu. První prehistorická rodina se vydává hledat bezpečnější místo, které by mohla nazývat domovem. Když objeví idylický ráj, který splňuje všechny jejich potřeby, myslí si, že jsou jejich problémy vyřešeny… (17. prosince)

Wonder Woman 1984

Asi jste pochopili, že Wonder Woman 1984 není 1984. dílem série o supersilné dívčí hrdince z vesmíru DC. Jde o teprve druhý film, který se bude plně věnovat jejímu charakteru a tentokrát logicky v roce 1984. V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech a proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan). (24. prosince)

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Román Prvok, Šampón, Tečka a Karel vypráví s vtipným nadhledem příběh čtyř kamarádů. Autorem knihy a právě chystané filmové adaptace je Patrik Hartl, režisér divácky úspěšných her. Příběh je o čtyřech kamarádech, kteří si dvacet let po maturitě položí otázku, jestli žijí opravdu tak, jak chtěli, když jim bylo osmnáct. A protože si musí přiznat, že by sami ze sebe nejspíš byli zklamaní, pokusí se to změnit. (24. prosince)

Duše

Co dělá člověka… člověkem? Pixar Animation Studios uvede nový celovečerní film „Duše“, ve kterém se představí středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner (v původním znění Jamie Foxx), který dostane životní šanci hrát v proslulém jazzovém klubu. Jeden chybný krok ho však přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. (25. prosince)