19 nově přidaných českých filmů na HBO GO

HBO ve spolupráci s Negativ Film Productions přidalo do svého obsahu pořádnou porci českých filmů. Některé se v minulosti již na této službě objevily, jejich návrat je ale vítaným krokem. Pokud je pro Vás nabídka i tak stále omezující, na samotném HBO GO najdete dalších zhruba 40 českých titulů.

Alois Nebel

Alois Nebel žije celý život v Jeseníku, příhraničním městě poblíž polských hranic. Tento hrdina je prototypem malého českého člověka, který se do ničeho nechce namočit, ale zůstává citlivým pozorovatelem dějin – od druhé světové války, přes odsun Němců, po dramatickou historii komunistického Československa – a revoluci roku 1989 prožívá jako zralý muž zbavený iluzí.

Čtyři slunce

Kolik sluncí je třeba, abychom byli šťastní? Příběh rodiny a jejích přátel z menšího města vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů.

Děti noci

Hrdinkou příběhu ze současné Prahy je dívka Ofka (Martha Issová), která propadla zvláštní letargii: zatímco většina jejích spolužáků ze střední školy pokračuje ve studiu, ona odmítá opustit šalebné pohodlí dětství, jež se však rychle začíná měnit v dusnou past.

Fair Play

Osmdesátá léta v Československu. Mladičká sprinterka Anna (Judit Bárdos) se stává členkou Střediska vrcholového sportu. Její matka (Anna Geislerová) a trenér (Roman Luknár) doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry.

Indiánské léto

Uzavřená a samotářská dospívající Klára (Klára Issová) tráví konec léta u babičky se svou sestřenicí Marií (Tatiana Vilhelmová), která je jejím pravým opakem. Na místní diskotéce se Klára seznámí se dvěma chlapci, usilujícími o Marii.

Mistři

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí.

Modrý tygr

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města.

Návrat idiota

František (Pavel Liška) nikdy nic nepoznal a nic pořádného nezažil. Svůj dospělý život strávil za zdmi léčebny a tak má teď ze všeho jen první dojmy. Vrací se ke svým jediným blízkým, kteří o jeho existenci neměli zdání.

Nevěrné hry

Zatímco Peter má ve zdejším prostředí klid na skládání, Eva jako interpretka marně hledá uplatnění, cítí se odtržená nejen od rodiny, ale také od důvěrně známého pražského prostředí a přátel.

Občan Havel

Celovečerní dokument režiséra Pavla Kouteckého, který po jeho tragické smrti dokončil Miroslav Janek, nahlíží do zákulisí politických i soukromých dramat prezidentského období Václava Havla. Natáčení začalo v roce 1992, kdy Havel zvažoval druhou kandidaturu na prezidentský úřad, a trvalo více než třináct let.

Polski film

Čtveřice dávných spolužáků, dnes známých českých herců (Pavel Liška, Tomáš Matonoha, Josef Polášek a Marek Daniel) se rozhodla splnit si sen a natočit film. Jejich ambiciózní kolega Jan Budař se ujal režie a z Polska dorazily peníze.

Postiženi muzikou

Hudební kroužek Jedličkova ústavu, dnes známý jako kapela The Tap Tap, založil před jednadvaceti lety Šimon Ornest a lidem s postižením tím dal příležitost uspět i mimo každodenní ústavní péči. Pozorující a k situacím pozorná kamera zaznamenala během let osobnostní vývoj několika muzikantů.

Protektor

Rozhlasový reportér Emil Vrbata a herečka Hana jsou manželé. Píše se rok 1938, atraktivní Hana slaví první úspěchy ve filmu, je obletována ctiteli. Emil, který ji miluje více než ona jeho, žárlí. Německá okupace a začátek války však obrátí život dvojice naruby.

Příběh obyčejného šílenství

Petr (Ivan Trojan) je mladý muž, který už by měl mít život pevně pod kontrolou. Stále se však, a ne vždy vlastní vinou, ocitá ve víru absurdních situací, které vytrvale hatí jeho milostný život i původně slibnou kariéru leteckého dispečera.

Rok ďábla

Magické dobrodružství plné hudby, v němž andělé pomáhají lidem slyšet melodie skryté v jejich nitru. Ve filmu Rok ďábla se setkává folková legenda, holandský dokumentarista a skupina nájemných muzikantů, kteří hrají na pohřbech.

Šeptej

Anna, šestnáctiletá dívka z malého města, utíká z domova a potkává mladého floutka Speedyho, který ji zavede mezi městskou partičku. Tady se Anna postupně seznámí s jeho bratrem Filipem, nemluvnou kamarádkou Irmou a záhadným mladíkem Kytkou.

Štěstí

Hrdinka příběhu Monika (Tatiana Vilhelmová) se musí rozhodnout, zda obětuje vysněnou cestu do Ameriky za svým přítelem, aby se mohla postarat o děti svojí nejlepší kamarádky. Největší oporou se jí stane Toník (Pavel Liška).

Venkovský učitel

Mladý učitel (Pavel Liška) opouští gymnázium a rodiče v hlavním městě a přichází na venkovskou školu, aby tam znovu našel sám sebe. Postupně získává důvěru místních lidí, především svérázné statkářky Marie (Zuzana Bydžovská) a jejího sedmnáctiletého syna (Ladislav Šedivý).

Zoufalci

Životní bilance třicátníků je ústředním tématem této hořké komedie, která vypráví příběh šesti dlouholetých přátel. Všichni se kdysi z rodného Jablonce odstěhovali do Prahy a po rozmanitých životních zkušenostech již dávno nežijí v oné zdánlivě nekončící euforii z bezstarostné budoucnosti.